25 Mayıs 2012 Cuma Saat 09:33

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel Olimpiyat Oyunları'na Nazillili 4 engelli sporcu madalyayla döndü
24 Kasım 2011 Perşembe Saat 00:05
Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Özel Olimpiyat Oyunları'na Nazillili 4 engelli sporcu madalyayla döndü.

17-18-19 Kasım 2011 tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesi Stadyumunda Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Özel Olimpiyat Oyunları ile tüm dünyada toplumun, zihinsel engelli bireyler ile ilgili negatif düşüncelerini ve yanlış bilgilerini değiştirerek pozitif düşünce ve doğru bilgilere dönüştürmeyi amaçlandığı belirtildi.
Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu Kurum Müdürü ve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Alpay Söyler konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Zihinsel engelli bireylerin genel özelliklerinin başında; öğrenme ve algılama güçlüğü yaşadıklarını kendilerine yönelik değer algılarının düşük olduğunu sosyalleşmekte zorluk çektiklerini, toplum tarafından dışlandıklarını ve kendi iç dünyalarında yaşamak zorunda kaldıklarını söyleyebiliriz. Aileler çoğu zaman çocuklarının bu sorunlarını toplumla paylaşamamakta ve Zihinsel engelli çocuklarıyla birlikte aileleri de kendi dünyalarına kapanmaktadırlar. Özel Nazilli Evren Özel Eğitim okulumuzun temel görevi Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızın ve ailelerinin bu sorunlarına yönelik eğitim ve rehberlik görevlerini özverili bir şekilde yerine getirmektir. Türkiye Özel Sporcular Spor eğitim ve rehabilitasyon Derneğinin düzenlemiş olduğu spor faaliyetleri ve olimpiyat oyunları; zihinsel engelli sporcularımızın fizik kondisyonunu geliştirmek, sağlıklı olmak, cesaret, disiplin ve özgüven kazanmak, mutlu olmak, arkadaş edinmek ve başarılarıyla alkışlanmak için sınırsız olanaklar tanımaktadır. Bu olumlu gelişmeler sporcunun evdeki, okuldaki ve toplum içindeki gündelik yaşantısına da yansıyarak yakın çevresiyle daha yakın ve sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlamaktadır. Özel Olimpiyatlar zihinsel engelli bireylerin neler başarabildiklerini sergileyerek, toplumun onları tanımasına, yaşama sevinçlerine ve azimlerine tanık olmasına ve onurlu bir şekilde kabul görmelerine yardımcı olmaktadır. Türkiye Özel Sporcular Spor eğitim ve rehabilitasyon Derneğinin düzenlemiş olduğu ve Evren Özel Eğitim Okulu olarak katılmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğumuz Çukurova Üniversitesi atletizm olimpiyat oyunları organizasyonu için Okulumuz çocuklarımız ve aileleri adına tüm dernek yetkilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
“50 VE 100 METREDE ALTIN MADALYA”
Psikolog Gökhan Çelik eşliğinde hazırlanan sporculardan 50 metrede İsmail Peşken Altın Madalya alırken, Mesut Karaman ise Gümüş madalya kazandı. 100 metrede ise İlkay Karaman Altın madalya alırken Sönmez Uydur ise Gümüş Madalya kazandı. Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu olarak yakın zamanda kendi bünyesinde kurduğu Gençlik ve spor Kulübü ile futbol, basketbol, atletizm, masa tenisi, yüzme ve diğer branşlarda da zihinsel engelli çocuklarla birlikte ulusal olimpiyat ve diğer spor organizasyonlarına katılmaya devam edeceği ifade edildi.

Bu yazı toplam 198 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı