Özyılmaz: Çocukların engelli doğmasına insanlar neden oluyor
06 Şubat 2012 Pazartesi Saat 16:48

Eğitim programının dördüncüsüne Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel konuşmacı olarak katıldı.
Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Ailemi Kuruyorum” eğitim programlarının dördüncüsü Cumartesi günü gerçekleştirildi. Proje kapsamında 14 Ocak-10 Mart 2012 tarihleri arasında her Cumartesi günü farklı konularda alanında uzman kişiler eğitim seminerleri vererek, aile kurumunu güçlendirmeyi hedefliyor. “Ailemi Kuruyorum” eğitim programlarının dördüncüsü olan konferansa konuşmacı olarak katılan Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel, “Doğum öncesi ve 0-2 yaş döneminde bebeğin gelişimi ve kritik noktaları” konusunda bir konferans verdi. Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, programın yürütücüsü Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Ailemi Kuruyorum” eğitim programlarının yürütücüsü Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz’ın açış konuşmasıyla başlanan konferansta, çocuğun ana karnındaki durumu anlatıldı. Çocuğun ailelerin bir meyvesi olduğunu söyleyen Özyılmaz, çocuğun dünyaya gelmesi sürecinde dikkatli olunması gerektiğine değindi. Allah’ın insanı yaratırken sağlıklı doğacak şeklinde yaratılış kuralını koyduğunu anlatan Özyılmaz, bir çocuğun engelli doğmasına insanların sebep olduğunu söyledi. Çocuğun ana karnında iken yapılan yanlış hatalar sonucu çocukların engelli doğduğuna dikkat çeken Özyılmaz, Allah’ın koyduğu sağlıklı olma yaratılış kuralının bozulmasında çocukların engelli doğacağına dikkat çekti. Konferansın konuşmacısı Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel ise çocuğun ana karnında nasıl oluştuğu ve nasıl büyüdüğü konusunda bir sunum yaptı. Bir annenin karnında bulunan çocuğu kendi parçası gibi hissettiğini söyleyen Temel, annelerin çocuğun doğum sürecinde bilgi eksikliğinden dolayı sakatlıkların yaşandığını sözlerine ekledi. Konferansın sonunda Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel’e teşekkür plaketi ile çiçek takdim etti.
|
Bu yazı toplam 62 defa okundu.