12 Şubat 2012 Pazar Saat 13:59

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PAÇARIZ sordu, ÇUBUKÇU cevap verdi
19 Şubat 2010 Cuma Saat 11:22
Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ, öncelikle yaşanan taşkınlar sonrasında tüm Edirneli hemşerilerine geçmiş

Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ, öncelikle yaşanan taşkınlar sonrasında tüm Edirneli hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Taşkınlar Edirne’mizin makus talihi olmaktan çıkarılmalıdır. İktidar partisi artık halkımızı oyalamaktan vazgeçmelidir. Taşkınlar konusunda olduğu gibi, ülkemizdeki her alanda halkımız artık kralın çıplak olduğunu görmüştür dedi. Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ’ın Soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU şöyle cevapladı;
Soru 1 - Özel Eğitime Muhtaç öğrencilerin eğitimi için yaptığınız ve yapmayı planladığınız çalışmalar nelerdir?
Cevap 1 – Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimlerini sağlamak üzere öncelikle kaynaştırma yoluyla eğitim hizmeti sağlanması hedeflenmektedir. Bu yolla sunulan eğitim hizmetinden yararlanamayacak durumda olan bireyler için ise yetersizlik türü, derecesi, eğitim ihtiyaçları gözetilerek Bakanlığımızca özel eğitim okul ve kurumları da açılmaktadır.
Bakanlığımızca 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilk defa zihinsel engelli öğrenciler için ders kitabı yerine kullanılacak eğitim materyalleri hazırlanmış ve Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtım Projesi kapsamında bastırılarak dağıtımı yapılmıştır. Eğitim ve uygulama okullarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler için 8 alanda, iş okullarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler için de 8 alanda hazırlanarak söz konusu kurumlarda kullanımına imkan sağlanmıştır. Diğer taraftan, özel eğitime muhtaç özürlü bireylerden, 3797 sayılı Kanun’un ek 3’üncü maddesi hükmü gereği rehberlik ve araştırma merkezlerince özel destek eğitimi alması uygun görenlerin, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyete bulunan özel eğitim okulu ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden eğitim almaları halinde eğitim giderleri Bakanlığımızca karşılanmaktadır. Ayrıca, Bakanlığımızca hazırlanan “0-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” kapsamında özel eğitime muhtaç çocukların ailelerine yönelik bir programın 2001-2015 T.C. Hükümeti-UNİCEF Ülke Programı Eylem Planı’nda yer verilmesi planlanmaktadır.
Soru 2 - Otistik Çocuklar Eğitim Merkezlerinin sayısının artırılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?
Cevap 2 – Bakanlığımızca otizmi bireylerin eğitimine yönelik 27 otistik çocuklar eğitim merkezi ile 5 iş eğitim merkezi açılmıştır. Bu çocuklara yönelik eğitim merkezleri ile özel eğitim sınıfları sayısının arttırılması amacıyla 01.06.2009 tarihli ve 2485 sayılı Genelge yayımlanmıştır.
Soru 3 - Edirne İlinde Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi açma konusunda bir çalışmanız var mıdır?
Cevap 3 – Edirne ilinde otistik çocuklar eğitim merkezi açılması çalışmalarına Otistik Çocuklar Eğitim ve Yaşatma Derneğinin katkısıyla devam edilmektedir. Söz konusu Derneğin Trakya Üniversitesi yetkilileriyle yaptığı görüşme sonucuna göre Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi bünyesinde otizmli bireylere yönelik merkez açılmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir.
Soru 4 - İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni bitiren yetişkin özel eğitime muhtaç çocukların eğitimlerinin devamı ile ilgili ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
Cevap 4 – İlköğretimi tamamlayıp eğitim programlarından yararlanacak durumdaki özel eğitime ihtiyacı olan bireyler, kaynaştırma uygulamaları yoluyla genel lise veya meslek liselerine ise iş okullarımızda eğitimlerini sürdürmektedirler. Zorunlu öğrenim çağı dışında kalan ve genel eğitim programlarından yararlanamayacak durumda olan özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için iş eğitim merkezlerimiz hizmet vermektedir. Bu kurumlarda bireylere akademik bilgi ve becerilerin yanı sıra işe ve mesleğe yönelik beceriler kazandırılması amacıyla farklı sürelerde ve konularda kurs programları uygulanmaktadır.

Kaynak.gursesazetesi.com
Bu yazı toplam 106 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı