25 Mayıs 2012 Cuma Saat 10:26

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Psikologlar Milli Eğitim'i protesto etti
24 Mayıs 2009 Pazar Saat 13:40
Milli Eğitim Bakanlığı'nın psikologların engellilerin eğitiminde çalışma haklarını alması protesto edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 27 Mart 2009 tarihli genelgesiyle psikologların engellilerin eğitiminde çalışma haklarının alınması protesto edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelen Türk Psikologlar Derneği üyeleri "Engelliler psikoloğunu geri istiyor" yazılı bir pankart açarak, İzmir Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. "Psikologlar mesleğine sahip çıkıyor", "Psikologsuz özel eğitim sürdürülemez" yazılı dövizler taşıyan yüzlerce üye, "engelli eğitimi engellenemez" şeklinde slogan attı.

Grubun Gündoğdu Meydanı'na ulaşmasının ardından derneğin İzmir Şube Başkanı Deniz Eryılmaz basın açıklamasını okudu. Eryılmaz, Milli Eğitim Kurulu Talim Terbiye Kurulu'nun yayınladığı genelgenin bilimsellikten uzak olduğunu belirterek, "Bu durum başta engellileri ve ailelerini olmak üzere psikologları da mağdur etmiştir. Artı biz psikologların mesleki hak kaybına dur deme zamanı geldi" dedi.

Engellilerin özel eğitimde psikologlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Eryılmaz, "Özel eğitim en az çocuk kadar aileyi de kapsar. Bu sebeple tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de psikologların özel eğitimin içinde yer alması vazgeçilmezdir" dedi.

Genelgeye yönelik protestolarını sürdüreceklerini söyleyen Eryılmaz, kararın derhal geri alınmasını istedi.

Bu yazı toplam 152 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı