Rest sonuç verdi 64. madde iptal
AKP'de tartışmalara neden olan ve Başbakan Erdoğan'ın müdahalesine kadar uzanan Torba Yasa Tasarısı'ndaki 'engelli' maddesi düzenlemeden çıkarılıyor.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen konu, gerilime yol açtı. CHP'li Mustafa Özyürek, 'Sözün bittiği yerdeyiz. Olay tam bir ayrımcılık' uyarısı yaptı. MHP'li Münir Kutluata da 'Bu maddenin, Lokman Bey'in itirazlarına karşın buraya getirilmesi bile bir istismar' iddiasında bulundu. BDP'li Hasip Kaplan da, 'Maddeyi çekin' dedi.
Bu konuşmaların ardından, bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in partiden ihracını isteyen görme engelli AKP Milletvekili Lokman Ayva'ya söz verildi. Ancak duygusal anlar yaşayan Ayva'nın boğazı düğümlendi. 'Hangi açıdan bakarsam kalbime bir ok saplanıyor. Bu maddeyle ayrımcılık yapılıyor' dedi.
BAKAN'DAN 'RANT' TEPKİSİBakan Dinçer ise özürlüler üzerinden siyaset yapıldığını savunarak, 'Kendimiz özürlü bile olsak bunun üzerinden rant sağlayacak adım atmamalıydık' dedi. Dinçer, şöyle devam etti: 'Ben ömrü boyunca özürlüler için çalışmış biri olarak ayrımcılıkla suçlandım. Bunu kabul etmiyorum. 64. maddenin tamamen kanundan çıkarılmasını istiyorum.'
Bu yazı toplam 172 defa okundu.