CHP Milletvekili Pavey mecburiyet ve özgürlük kavramlarının karıştırıldığını belirterek "Mecburiyetler üzerine konuşmak insan haklarının ihlalidir" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından Dünyanın En Başarılı On Genci arasına seçildi. Habertürk'te canlı yayına konuk olan Pavey son günlerde gündemde yer tutan protez bacağı hakkında da konuştu.
Meclis'te yaşanan pantolon tartışmasının kendisi dışında geliştiğini ifade eden Pavey "Bayan Bacak olarak Meclis'in tarihine geçtim. Çıkış noktalarını doğru belirlemek gerekiyor. Biri mecburyet, biri özgürlükler tartışması. İkisi birbirine geçirildi" dedi.
Protez bacağı nedeniyle mutsuz olmadığını tekrarlayan Pavey şöyle devam etti:
"Çıkış noktası yanlıştır. Benimki bir mecburiyet. Ben bedenimle hayatım boyunca yaşayacağım. Bu bir seçim değil. O yüzden özgürlükler meselesiyle karıştırmamak gerek. Özgürlükler meselesinde her yerde varım. Mecburiyetler üzerine konuşursak o insan hakları üzerinde tacize doğru yol almaktır. Birgün bana sordular 'Meclis'e alışabildiniz mi?' diye. Ben de 'Meclis bana alışabildi mi?' dedim."
Pavey Meclis'te insan haklarına yoğunlaşacağını, kadın ya da engelli haklarının insan haklarından ayrı olmadığını ifade etti.
Bu yazı toplam 82 defa okundu.