Şahin:2005 yılında kabul edilen Özürlüler Yasası ile engellilerin hakları güvence altına alındı
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda "Meclisimizde 2005 yılında kabul edilen
Özürlüler Yasası ile engellilerin hakları güvence altına alınmış yapılacak çalışmalar için yasal çerçeve oluşturulmuştur" dedi. ANKARA (ANKA) - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda "Meclisimizde 2005 yılında kabul edilen Özürlüler Yasası ile engellilerin hakları güvence altına alınmış yapılacak çalışmalar için yasal çerçeve oluşturulmuştur" dedi.
Şahin, Engelliler Hafta nedeniyle bir mesaj yayımladı. Temel hak ve özgürlüklerin standardı, bireylerin sosyal ve ekonomik haklarını kullanabilmelerinin toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden olduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:
"Engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitim ve istihdamları, sosyal rehabilitasyon ve entegasyonları, üretken ve verimli bireyler olarak yaşam sürmeleri günümüzde hayati önem arz eder. Son zamanlarda gösterilen duyarlılık ve büyük gayretlerle; engellilerin eğitim, istihdam, rehabilitasyon ve sosyal entegrasyon konularında ilerlemeler kaydedilmiştir. Meclisimizde 2005 yılında kabul edilen Özürlüler Yasası ile engellilerin hakları güvence altına alınmış, yapılacak çalışmalar için yasal çerçeve oluşturulmuştur. Özürlüler Yasası ile sağlık, eğitim ve istihdam gibi alanlarda önemli ilerlemeler yaşanmıştır. Böylesi çabaların, engelli vatandaşların toplumsal alandaki sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütlerinden kamu yönetimine kadar ilgili çevrelerin bu alandaki politikalarını geliştirerek sürdürmeleri gerekmektedir."
Bu yazı toplam 126 defa okundu.