Adapazarı Sakatlar Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz dernek binasında düzenlediği basın toplantısı ile 2011 yılını değerlendirdi
.
Yılmaz yaptığı basın toplantısında 2011 yılında ki çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2011 yılı içerisinde dernek olarak birçok etkinliklerinin olduğunu belirten Yılmaz, “İlk olarak okullarda engellilerin yaşamını, yaşadığı zorlukları ve hayata tutunmayı anlatan seminerler düzenledik. Engelli vatandaşlarımıza her türlü hizmeti vermeyi hedefleyen politikamızla her engelli kardeşimize yardımcı oluyoruz. 2011 yılı içerisinde toplam 137 adet tekerli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere dağıttık” dedi.
Başkan Yılmaz toplumda engelliler adına nakit yardım toplayan kişilerin bulunduğunu belirterek; “Bu kişilerin bizimle hiçbir alakası yoktur. Bizler yardımsever vatandaşlarımızdan ve ilimizin önde gelen iş adamlarından yardım toplarken asla nakit olarak yardım kabul etmiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı doğrultusunda tekerlekli sandalye, koltuk değneği gibi ürünleri kabul ediyoruz” diye konuştu.
2012 yılı için hedeflerini açıklayan Yılmaz; “ 2012 yılında derneğimizden 2 kişi olmak üzere toplam 20 kişilik bir grup olarak ‘Fiziksel Engellilerin İş Hayatına ve Ülke Ekonomisine Kazandırılması’ isimli bir proje kapsamında İspanya’ya giderek orada yaşayan engellilere sunulan imkanları, engellilere bakış açısını, iş olanaklarını ve yerel yönetimlerin engelli vatandaşlara sağladığı hizmetleri gözlemleyerek ülkemizde de uygun koşulların oluşması için elimizden gelen tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.
IHA
Bu yazı toplam 82 defa okundu.