Şampiyonlar müsteşarın huzurunda..
Türkiye Şampiyonu Ankara Saray Rehabilitasyon Spor Kulübü, Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik'i makamında ziyaret etti.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun bünyesinde düzenlenen basketbol ve futsal branşlarında Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Ankara Saray Rehabilitasyon Spor Kulübü, Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik’i ziyaret etti.
Ziyarete Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, Denetleme Kurulu Başkanı Sedat Ergenç, Ankara Saray Rehabilitasyon Spor Kulübü Başkanı Bekir Demiryılmaz, başkan yardımcısı Yüksel Saçın, yönetim kurulu üyesi ve antrenör Osman Abacı, beden eğitimi öğretmeni İlknur Demirel ve şampiyon sporcular katıldı.
“ULUSLARARASI BAŞARILAR BEKLİYORUZ”
Kabulde bir konuşma yapan Müsteşar Kenan Bozgeyik, “Sizlerle gurur duyuyorum. Bugüne kadar, sizlerin çabalarıyla fedakarca bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Bu dönemde, sizlere bugüne kadar verilen destek ve teşvikten daha fazlasının verileceğini bilmenizi isterim. Spor, sanat, kültür gibi her alanda gerek engelli kardeşlerimizin gerekse diğer gençlerimizin kabiliyetleri doğrultusunda yapabilecekleri ne varsa o hususta kabiliyetlerini geliştirebilecekleri ne varsa önlerini açacağız. Bu başbakanımızın bize talimatıdır. Sizlerin bu alanlarda elde ettiği başarılar en çok onu mutlu ediyor. Sizlerden artık Türkiye şampiyonlukları değil, uluslararası başarılar bekliyoruz” dedi.
“SPORCU SAYIMIZI KATLAYACAĞIZ”
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyoru Başkanı Gürdal Gümüş ise, “Sosyal hizmetlere bağlı yaklaşık 70 rehabilitasyon merkezinin hemen hemen hepsinde kulüpleşmeye gitmemizde fayda var. Ciddi bir potansiyel var. Şu an fiili olarak federasyon bünyesinde faaliyet gösteren kulüp sayımız 10. Bu sayının artmasın en büyük dileğimiz. Bu kulüplerde yaklaşık 250 sporcumuz var. Aktif olarak zihinsel engellilerle çalışıyorlar. Federasyon olarak SHÇEK'lerin önünü açmaya çalışıyoruz. Zihinsel engelli olarak 130 bin eğitim alan çocuğumuz var. Bunların içinde 9 bini lisanslı ancak 3 bin 500'ü aktif olan sporcu sayısına sahibiz. Önümüzdeki yıldan itibaren bu sayısı katlamak zorundayız. Spor, hem çocuklarımızın hem de ailelerin hayatında büyük bir önem arzediyor. 'Haydi Özel Çocuklar Spora' sloganıyla çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Gürdal Gümüş, Müsteşar Bozgeyik’e daha önce birlikte yaptıkları bir organizasyonda çekilmiş oldukları fotoğrafı hediye ederken, Kulüp Başkanı Demiryılmaz da engelli çocukların yaptığı bir tabloyu müsteşara takdim etti. Kenan Bozgeyik de, şampiyon sporculara saat hediye etti.
Bu yazı toplam 132 defa okundu.