25 Mayıs 2012 Cuma Saat 18:33

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Samsunlu öğrenciler Nevşehir'e geldi.
05 Temmuz 2009 Pazar Saat 11:19
Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan 'Gönül Köprüsü' projesinin ikinci dönemi başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan 'Gönül Köprüsü' projesinin ikinci dönemi başladı. Proje çerçevesinde, Samsunlu öğrenciler kültür turu yapma amacıyla Nevşehir'e geldi.
Samsunlu öğrenciler, 4-10 Temmuz tarihleri arasındaki gezileri süresince, Nevşehir ve Kapadokya bölgesinde çeşitli yerleri gezip, etkinliklere katılacak.

Gönül Köprüsü projesi kapsamında, bu yıl 23 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 10 bin 240 öğrenci, yaşadıkları yerin dışındaki farklı illeri 5'er günlük sürelerle ziyaret edecek.

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılabiliyor.

Proje ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerde kültürel aktiviteler, tarihi ve turistik gezilerin yanı sıra çevre aktiviteleri de yapılıyor.

Otobüslerle yapılacak yolculuklarda, tüm otobüsler araç takip sistemiyle her an izlenebiliyor. Aileler kendilerine verilen şifreyle www.gonulkoprusu.org adresli internet sayfasından çocuklarının şehirler arası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebiliyor.

Haber: S.YILDIZ

Bu yazı toplam 131 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı