25 Mayıs 2012 Cuma Saat 18:34

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sana Bir İş Bana Bir Dost Lazım
11 Kasım 2010 Perşembe Saat 20:19
Engelli Hizmetinde Çalışacak Ara Eleman Yetiştirme Projesi Sema-cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Tanıtıldı

Lisenin Konferans Salonu'ndaki toplantıda, Proje koordinatörü Hatice Hafızoğlu, Engelli Hizmetinde Çalışacak Ara Eleman Yetiştirme Projesi hakkında bilgi verdi.

Projeninin sloganının, 'sana bir iş, bana bir dost lazım' olduğunu belirten Hafızoğlu, projede amaçlarının, engellilere daha hizmet vermek, kadınlara yeni iş alanları açmak ve toplumda engelliler için bilinç oluşturmak olduğunu söyledi.

Hafızoğlu, Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nün AB Kadın İstihdamını Destekleme Hibe Programı çerçevesinde hazırladığı Engelli Hizmetinde Çalışacak Ara Eleman Yetiştirme Projesi'yle 18-55 yaş arası 30 kadının eğitim alacağını ve eğitimini tamamlayan kadınlara iş imkanları sunulacağını anlattı.

Eğitim programına katılan engelli çocuk annesi Emine Yıldırım ise 'Engelli çocuğum olduğundan bu eğitimler benim için çok önemli, daha önce böyle bir eğitim almayı çok isterdim. O zaman çocuğumu daha iyi anlar ve ona daha iyi bakabilirdim, ama yine de geç kalmış sayılmam' diye konuştu.

Proje kapsamında eğitime katılan kadınlara günlük 8 Avro verileceği ayrıca çocuğuna bakması gerektiği için eğitime katılamayan kadınların eğitim süresi boyunca çocuklarına bakım hizmeti verileceği bildirildi.

Projenin tanıtımına İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu da katıldı.

Bu yazı toplam 117 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı