25 Mayıs 2012 Cuma Saat 18:58

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Semray, hedefe ulaştı
10 Temmuz 2009 Cuma Saat 12:08
Muğlalı engelli okçu Semray Özer, Yeni Asır'ın açtığı kampanya ile kavuştuğu protez el sayesinde Okçuluk Milli Takımı'na seçildi.

hyt1.jpgProtez eli olmadığı için Pekin Olimpiyatları'na katılamayan Muğlalı engelli okçu Semray Taş Özer (26), Yeni Asır Gazetesi'nin kampanyasıyla kavuştuğu biyonik protez eliyle iki şampiyonaya katılıp bir ikincilik, bir üçüncülük kazandı, Okçuluk Milli Takımı'na seçildi.  
Semray, olimpiyatların ilk adımı olarak kabul edilen ve önümüzdeki ay İngiltere'de düzenlenecek olan Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
Semray Taş Özer, "Protez elim olmadığı için bazı turnuvalara ve Pekin Olimpiyatları'na gitme şansını kaçırmıştım. Şimdi Milli Takım'a seçildim, ayrıca devlet sporcusu oldum. Dünya Şampiyonası'nda ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum" dedi.

DERECE ELDE ETTİ
Protez eline kavuşmasının ardından Semray ilk olarak 7-8 Şubat tarihlerinde Aksaray'da düzenlenen Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası'na katıldı. 24 engelli okçunun katıldığı şampiyonada 'Ayakta Atan Makaralı Bayan' kategorisinde yarışan Semray, 18 metre mesafedeki 6-10 puan aralığı bulunan hedef tahtasına toplam 60 ok attı. 504 puan toplayan Semray Taş Özer, Türkiye üçüncüsü olarak Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Mayıs ayında Antalya'da düzenlenen seçmelerde ikinci olan Semray Milli Takım'a seçildi. 12 engelli okçu arkadaşıyla birlikte Milli Takım kadrosunda yer alan Semray Türkiye'yi yurtdışında da temsil etme fırsatını yakaladı.
Protez ele kavuşmasından kısa süre sonra önemli başarılara imza atan Muğlalı Semray Taş Özer, İstanbul'da düzenlenen bir törenle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1000 sporcuyla birlikte devlet sporcusu unvanını aldı. Semray'a ayrıca antrenmanlarında ve teknik malzemelerinde kullanması için burs bağlandı.

PEKİN’E GİDECEĞİM
Milli Takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Muğlalı engelli okçu Semray Taş Özer, "Aksaray, Antalya ve İngiltere'deki Şampiyonalar öncesinde çok heyecanlıydım. Ama okları hedef tahtasına isabet ettirdikçe, bu heyecanım geçti. Okçuluk Milli Takımı'na seçildim. Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ülkemi temsil edeceğim. Protez elim olmadığı için Pekin Olimpiyatları'na gitme şansını kaçırmıştım. Şimdi Milli Takım'dayım. Önümüzdeki yarışmalarda da en iyi dereceleri yaparak 2012 Londra Olimpiyatları'na gideceğim. Pekin'de dalgalandıramadığım Türk Bayrağını Londra'da dalgalandıracağım" dedi.

Yeni Asır kampanya düzenledi
Muğla'da 7 aylık bebekken şöminenin üzerine düşerek sağ elini bilekten kaybeden Semray Taş Özer'e biyonik protez el almak için Yeni Asır Gazetesi 21 Nisan 2008'de kampanya başlattı. 'Semray'a el alalım Olimpiyatlara gitsin' kampanyası kapsamında 71 bin TL toplandı ve İngiltere'ye biyonik protez el ile protezi kaplayacak estetik eldiven siparişi verildi. Önce biyonik protez el, ardından estetik eldiven Ankara'da Anadolu Ortopedi Firması'nda gerçekleştirilen operasyonla milli okçu Semray'ın koluna takıldı.

http://www.yeniasir.com.tr/haber_detay.php?hid=28119

Bu yazı toplam 254 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı