Manisa’nın Salihli ilçesinde, Beş Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Kudret Er,
Manisa’nın Salihli ilçesinde, Beş Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Kudret Er, okuldaki bedensel engelli öğrencisi Serpil’in eğitiminin “engele takılmaması” için hayırseverlerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve okuldaki velilerin desteği ile okula özel bir asansör yaptırdı. İlköğretim 1. sınıftan 5. sınıfa kadar her yıl derslerini “pekiyi” ile geçen Serpil Özdil, 6.sınıftan itibaren okulun ikinci katında yer alan sınıfına çıkmak zorunda kaldı. Öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarının yardımıyla sınıfına çıkabilen Serpil’in sorununun çözmek için merdiven kenarlarına rampa yapmayı düşündüklerini belirten Müdür Er şöyle konuştu:
5 bin liraya mal oldu“Ancak okul binası eski bir yapı olduğu için fiziki şartlar buna müsaade etmedi. Merdiven boşluğu kısmına asansör yapma fikrini ortaya attım. Konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Vedat Karabıyık ile paylaştım O da olur verdi” diye konuştu. Bunun üzerine ilçedeki sanayi bölgesine giderek işin uzmanlarıyla görüştüğünü ve kısa sürede fizibilite çalışması yaparak bu düşünceyi hayata geçirdiklerini anlatan Er, toplam 5 bin liraya mal olan asansör maliyetinin hayırseverler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrenci velilerince karşılandığını söyledi.
Bu yazı toplam 107 defa okundu.