12 Şubat 2012 Pazar Saat 09:33

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şimdi 12'den vuruyor
04 Mart 2010 Perşembe Saat 01:02
Pekin 2008 Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli okçu Gizem Girişmen, ilk atışlarında hiç isabet sağlayamadığını belirterek “Ancak çok çalıştım ve şampiyon oldum”

Pekin 2008 Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli okçu Gizem Girişmen, ilk
atışlarında hiç isabet sağlayamadığını belirterek “Ancak çok çalıştım ve şampiyon oldum” dedi
Olimpiyat şampiyonu engelli sporcu Gizem Girişmen (28), Türkiye adına yakaladığı başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 12 yaşındayken ailesiyle tatil dönüşünde kaza geçirerek ayakları felç olan Girişmen, okçuluğun kendisi için çok özel bir uğraş olduğunu söyledi. 2004 yılında okçuluk sporuyla tanışan Gizem Girişmen, bir yıl sonra ilk defa milli olmanın heyecanını tattı. 2006 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak bu sporda büyük başarılara imza atacağının sinyalini verdi. 2007 yılında ise dünya sıralamasında birinci oldu ve hala sıralamada bu ünvanını devam ettiriyor. 2008’de Pekin’deki Paralimpik Oyunları’nda tarihi bir başarıya imza atarak şampiyon oldu. Bir yıl sonra bu ünvanına 2009 yılının dünya şampiyonluğunu ekledi. Londra Paralimpik Oyunları’nda da şampiyonluk hedeflediğini söyleyen genç sporcu ipora başlamasını ise şöyle anlattı:

Hedefim 2012 Olimpiyatları
“2004 yılında nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda kendimi okçuluk sahasında buldum. İlk atışlarımın tümünü karavana attım. Ne var ki bu spora çok ısınmıştım. Artık aradığım sporu bulmuştum. Sürekli olarak idmanlara devam ettim ve sonunda olimpiyat şampiyonu oldum, çok mutluyum.” En büyük zevkinin ailesi ve arkadaşlarıyla zaman geçirmek olduğunu belirten Girişmen, sinemaya gitmeyi ve kitap okumayı da çok sevdiğini söyledi. Babasını 1995 yılında kaybeden ve abisiyle birlikte annesiyle yaşayan Gizem, “Yemek yapmayı değil ama yemeyi çok seviyorum. Okçuluk dışında yüzmeyi ve dalış da yapıyorum” dedi.

Kaynak.yenicaggazetesi.com

Bu yazı toplam 48 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı