25 Mayıs 2012 Cuma Saat 19:53

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Sosyal yatırım politikası' izledi 3.5 milyonun hayatına dokundu
19 Haziran 2011 Pazar Saat 12:49
Dört yılda sosyal sorumluluk bütçesini %97 artıran Vodafone, 'sosyal yatırım politikası'yla 'dışarıda bırakılanlar'a ulaşıyor.

Özellikle çocuklar ve engelliler için projeler geliştiren Vodafone Türkiye, dört yılda 3.5 milyon kişiye umut verdi.

Toplumda 'dışarıda bırakılanlara ulaşma' ilkesiyle hareket eden Vodafone, Türkiye'deki sosyal sorumluluk projelerini kurduğu vakıfla hayata geçiriyor. Yaşam kalitesinin arttırılması hedefiyle başta çocuklar ve engellilere yönelik geliştirilen projelerle 'sosyal yatırım politikası' izleyen Vodafone Türkiye, 2007 yılından bu yana 3.5 milyon kişinin hayatına 'dokundu'. Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, AKŞAM Ekonomi'nin sorularını yanıtladı...
 - Vodafone olarak sosyal sorumluluğa nasıl bakıyorsunuz?  Şirketlerin faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda ticari sorumluluklarının yanında, kurumsal sorumluluklarına da öncelik vermesi sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınmanın en önemli temel taşlarından biri haline geldi. Bu farkındalıkla Vodafone Grubu da faaliyetlerini planlarken bir 'Sosyal Yatırım Politikası' izliyor. Temel aldığımız ilkelerden biri de, 'dışarıda bırakılanlara ulaşma' ilkesi.

FİNANSAL BAŞARI KADAR ÖNEMLİ
- Vakıf, ne zamandır faaliyette?
2007 itibarıyla kuruldu. Türkiye Vodafone Vakfı kurulduğu ilk günden bu yana dezavantajlı bireylerin eğitim yoluyla topluma kazandırılmasına, potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak üzere çalışıyor. Sosyal sorumluluk projelerimizin başarısını, finansal başarı kadar önceliklendiriyoruz. Vodafone için sosyal sorumluluk, kurumsal kimliğimizin ayrılmaz parçası.

Sosyal ihtiyaç haritasında en önemli eksik eğitimdeTÜRKİYE'NİN en önemli eksiklerinden birinin eğitim konusu olduğunu belirledik. Bu yüzden projelerimizi özellikle eğitim alanına odaklıyoruz. İlk Adım, Düşler Akademisi ve Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak başta olmak üzere projelerimizin hepsinde daha eğitimli ve üretken bireyler yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz.

'Eğitimli Türkiye'yi misyon edindik
- Öncelikleriniz arasında neler var?
Vakfımız, etkin sosyal yatırımlarla Türk toplumunun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı misyon edindi. Sürdürülebilir gelişme için tüm paydaşlarla vakfımız, Türkiye'nin eğitimli, donanımlı ve üretken bir toplum olma yolunda atacağı adımlarda katkıda bulunmayı, öncü olmayı hedefliyor.

620 ÖĞRENCİ AKADEMİ MEZUNU
- 2010'da sosyal sorumluluk alanında neler yaptınız?
Türkiye'de engelli nüfus oranı yüzde 12 civarında. Bu nüfusun gelişmesine katkıda bulunmak için Düşler Akademisi projesini hayata geçirdik. Düşler Akademisi atölyelerinde fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlerimize, kronik hastalık gruplarına, yoksul - yoksun gençlerimize vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ'lik, enstrüman, resim, tasarım atölyeleri ücretsiz olarak sunuluyor. 2008'den bu yana Düşler Akademisi'nde 620'yi aşkın öğrenci, kültür ve sanat eğitimlerinden ücretsiz olarak yararlanma şansına sahip oldu. Başarılı, gelişime açık ve ilgilendiği sanat dalında ilerlemek isteyen öğrenciler, eğitimlerine devam etmenin yanı sıra sanatçı kaşesi alarak istihdam da ediliyor.

53 BİN ANNE-ÇOCUĞA ULAŞTIK
- Bunun dışında başka bir proje var mı?
2007'de Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak projesini başlattık. Türkiye Vodafone Vakfı, AÇEV ve MEB işbirliğiyle gerçekleştirilen İlk Adım projesiyle çocuklara kaliteli bir okul öncesi eğitim olanağı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında 29 ilde 414 sınıfın donanımı sağlanarak, AÇEV'in Çocuk Eğitim ve Anne Destek Programı ile 53 bin eğitmen, anne ve çocuğa ulaşıldı.

4 yılda bütçemiz %97 arttıTÜRK toplumunun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonumuz doğrultusunda kurumsal sosyal sorumluluk için ayırdığımız bütçeleri her yıl düzenli olarak artırıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı ve Vodafone Group'un Türkiye için ayırdığı toplam hibe ve projelerin tanıtımında son 4 yılda yüzde 97 oranında artış oldu. Türkiye Vodafone Vakfı bugüne kadar 3.5 milyona yakın kişinin hayatına dokundu.

Babalar için 2.6 milyar TL harcadıkTÜKETİCİLER Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Başkanı Ferdinaz Koyuncu, 'Babalar Günü'' için son beş yılda yaklaşık 2,6 milyar lira harcandığını belirtti. Koyuncu, Babalar Günü için kredi kartıyla 2006 yılında 358 milyon lira, 2007'de 445 milyon lira, 2008'de 524 milyon lira, 2009 yılında 596 milyon lira, 2010 yılında da 715 milyon lira olmak üzere beş yılda 2 milyar 638 milyon lira harcama yapıldığını vurguladı.

Bu yazı toplam 241 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı