PERPA İş Merkezi Fuar alanında "Sporhayat.com" isimli internet spor haber portalının düzenlediği Sporda sponsorluk sorunlarının ele alınacağı
PERPA İş Merkezi Fuar alanında "Sporhayat.com" isimli internet spor haber portalının düzenlediği Sporda sponsorluk sorunlarının ele alınacağı Spor Zirvesi hem spor hem de sponsor firmaların katılımlarıyla 19 Ekim Çarşamba günü başlayacak.
Sporda sponsorluk sorununun ele alınacağı zirve Spordan ekonomiye, ekonomiden sanatta birçok ünlü sima da yer alacak.
Ayrıca 3 gün sürecek spor fuarının da açılışı yapılacak Spor Zirvesinde Bölge Hastaneleri'nin kuracağı stantta farklı branşlarda binlerce genç sporcunun kemik ölçümü yapılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bölge Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turgut Göksoy 'Amatör branştaki spor dallarımızın ve amatör spor kulüplerimizin yaşaması için sponsor büyük bir önem taşıyor.
Amatör kulüplerimizin maddi manevi her türlü desteğe ihtiyacı var. Ama sponsor firmaların da ticari kaygılarının olduğu göz ardı edilmemeli. Sponsorluk yasasının iş dünyasının da kabul göreceği şekilde değiştirilmesi lazım. Sponsor firmanın, harcamalarını vergiden uygun şartlarda düşürmesi lazım. Spor ile yapılacak tanıtım kuşkusuz çok potansiyeli olan bir reklam aracı. Ben daha önce Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı görevini yürüttüm. Şimdi Engelli sporcularımıza hizmet eden federasyonlar sponsor ararken sponsorluk yasasının tekrar düzenlenmesiyle sponsorlar onlara kendiliğinden gidecek. Sporhayat.com'un bu konuda gösterdiği duyarlılık ile oluşturacağı bir kıvılcım beklide sporda sponsorluk sorununun bir an evvel çözümlenmesinde büyük bir pay sahibi olacak' dedi.
Medya Takip Merkezi'nin de sponsorluğunu yaptığı Spor Zirvesi ile ilgili konuşan
Medya Takip Merkezi'nin
Genel Müdürü Halef Remzi Vayıs '1999 yılında kurulan MTM
Medya Takip Merkezi olarak amatör branş ve amatör kulüp haberlerinin ulusal medyada yeteri kadar yer aldığına inanmıyorum. Sporun sadece
Futbol olmadığı ilkesiyle yola çıkan 'sporhayat.com'u gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine desteğimiz sürecektir. Kuruluşundan bu yana sporu devlet politikası olarak benimsemiş ülkemizde çok daha fazla amatör branş ve kulüp haberlerini takip etmek temennisinde bulunuyorum. Spor 74 milyon nüfuslu Türkiye için nasıl çok büyük bir reklam aracıysa irili ufaklı bir çok şirket içinde öyle. Sponsor tanıtım ister. Bu anlamda basın kuruluşlarımızın da amatöre desteği tam olmalı' dedi.
Ayrıca zirve bir çok sergiye de ev sahipliği yapacak. Bu sergilerden biri de Ressam
Cemil Tamay'ın 'Spor ve Sanat' konulu sergisi. Ressam cemil tamay zirve programına resimleriyle renk katarken; sporu sanatla sanatı sporla buluşturmanın peşinde koştuğunu söyledi.
Yelken hocalığı yapan
Cemil Tamay Daha önce Erzurum
kış oyunları, Trabzon gençlik olimpiyatları,
F1,
Galatasaray'ın stat açılışı gibi bir çok organizasyonda resimleri sergilenen Tamay amacını spor severlerin sanatla, sanat severlerin de sporla buluşması olarak anlattı.
Daha önce "sporhayat.com" internet sitesi tarafından düzenlenen 'Spora Hayat Katanlar' spor ve iş dünyasının desteği ve çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleşmişti.
Bu yazı toplam 93 defa okundu.