12 Şubat 2012 Pazar Saat 17:15

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sporun Sorunları Çok Acil Sorgulanmalı
14 Mart 2010 Pazar Saat 12:07
Birkaç gün önce telefonuma gelen bir çağrı içimde büyük acılar bırakan fakat bir şeyler yapamadığım, sporun sorunları meselesini tekrar güncellemeye,

Birkaç gün önce telefonuma gelen bir çağrı içimde büyük acılar bırakan fakat bir şeyler yapamadığım, sporun sorunları meselesini tekrar güncellemeye, konuyla alakalı bir şeylerin tekrar yazılmasına beni sevk etti.

Gelen telefon uzaklardan bir ilden, daha önce görev yaptığım illerin birinde engelli sporculardan birindendi.
Engelli sporcu tekerlekli sandalye basketbol liginde lider olduklarını ve deplasmana maddi imkansızlıklardan dolayı gidemeyeceklerini, gidemezlerse liderlikten olabileceklerini söylemiş ve aklına ben gelmişim benden yardımcı olmamı rica ettiler.

Kendisine ilgili kurumlarla irtibata geçip geçmediğini sorduğumda bana hepsiyle hatta fazlasıyla ve  fazlalarıylada irtibat kurduk çözüm olmadı dedi, bende kendilerini ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla irtibatlandırdım ordanda bir çözüm olmayınca iş kişisel güce kaldı ve bende o ildeki arkadaşlarımı arayıp meseleyi çözdüm ve deplasmana gittiler, giderkende arayıp senin için oynayacağız deyip dua ettiler bende başarı temennisinde bulunup telofonumu kapattım.

Yazdıklarım kurgu değil, gerçek şeyler bu örnekler ülkemizin değişik illerinde değişik branşlarında sıkça yaşanılan durumlardır buradan bir takım durum tespitleri yapabilmek mümkün.

Yazımın başında maksadımın kurumları yıpratmak olmadığını belirtmek isterim çünkü bu memlekette doğruları söylemek insana sıkıntılar verebilir fakat memleketi seven doğru söyleyendir sorgulanmaya açık olandır.

Ülkemiz sporcu bulma ve spor tesislerinin yapılabilmesi adına muazzam bir potansiyeldir. Sporu yönetenlerin ve diğer ilgili kurumların bu rezervi değerlendirmesi gerekir. İlgili kurum ve yöneticiler sorunlardan uzak durursa bizi ve ülkeyi daha büyük sorunlar bekliyor demektir.

Ülkemizde sporla alakalı sıkıntılar oldukça fazladır.
Kulüpler müsabakalara giderken para temin etmede kapı kapı dolaşmaktadır verilen harcırahlar masrafı karşılamamaktadır.
Kaliteli malzeme bulmada sıkıntılar vardır antreman sahaları ve tesisleri konusunda öğretici konusunda eksikler vardır.

Benim yazdıklarımın doğruluğu çok kısa zamanda anlaşılabilir yeterki doğruyu bulmadan çekinmeyelim.
Bazı doğruları yaşamak bazılarına zul gelebiliyor.
Ülkemizde spor ciddi sıkıntılar çekiyor müdahele edilmezse dahada çekecek gibi.
Ankara taşra irtibatı kuvvetlendirilmezse çok yakında sistem daha fazla sorunlar yaşayabilir.

Sporun sıkıntıları o kadar fazlaki şu an üstün körü yazıyorum.
Hepsini yazmaya kalktığımda inanın sayfalar yetmez.
Bu ara çokta güzel şeyler oldu, devlet sporculuğu mesela bunlarıda inkar etmemek lazım.
Uluslar arası alanda derece kolay değil çıta yüksek, çıtayı atlayacak sistemin olması lazım işte sıkıntılarda burada yatıyor.

Federasyonlar, besyolar, kulüpler bir araya gelip yeni kanunların çıkmasına sebep olmalı yoksa işimiz madalya almada ve sporu tabana yaymada çok zor.
Uluslararası lobilerde güçlenme gerekliliğide çok önemli bu konu başlı başına bir konu. Bir telefonun gelişi bunları üstün körü acele modda yazmama vesile oldu yazı acele yazmayı kaldırmaz belki, fakat spordaki sorunları görüp çözmek çok acele etmeyi gerektiriyor.
Spor'un sorunlarını çözmemek veya gayreti içerisinde olmamak daha büyük felaketlerin önünü açacaktır.

Yazıyı okuyanlar içerisinden fikirlerime katılmayanlar olabilir normaldir, bizde şampiyonlar çıkartıyoruz diyenler olabilir bunada varım.
Bende bir hatırlatma yaparak toparlamak istiyorum.
Biz hangi branşta?, ne kadar zamanda?, ne harcayarak?, kaç kişi arasından? ve hangi kalite müsabakadan? ne başarı yakalıyoruz?.
Diğer ülkelerin durumu ne?
Bizden az harcayıp çok başarılı olan sosyal imkanları sınırlı olan ülkelerde var.
Yani bu çelişki ciddi bir sorun  çok acil sporun sorunları iç huzur ve güç için aynı zamanda uluslar arası itibar için yeniden sorgulanmalı...
Erdal SELİMOĞLU

Kaynak.habervakti.com
Bu yazı toplam 276 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı