Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Eğitim ve Uygulama Okulu ile hem milli serveti atıl bir durumdan kurtardıklarını, hemde ilçede
bulunan 30 engelli çocuğa eğitim götürmeye başladıklarını bildirdi.
Özarslan, yaptığı açıklamada, Sürmene Yardımlaşma Vakfı tarafından yaptırılan ve 2009 yılında öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanan Sürmene Yardımlaşma Vakfı İlköğretim Okulu'nun bu yıl içerisinde yeniden hizmet vermeye başladığını anımsattı.
Türkiye'de ilçe bazında ilk kez Sürmene'de orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklara eğitim verildiğini belirten Özarslan, "Bu okulu açmakla hem milli serveti atıl olmaktan kurtardık, hem de içimizde bulunan 30 engelli çocuğumuza eğitim götürmeye başladık. Kabul edelim ki bu çocuklarımızın yükünü özellikle anneleri çekmekteydi. Bu okulu açmakla onların psikolojilerini önemli ölçüde rahatlattık" diye konuştu.
Sosyal bir devletin zayıfın, güçsüzün, fakirin ve engellinin yanında yer alması gerektiğine işaret eden Özarslan, şunları kaydetti:
"Sürmene bu okulla beraber ayrıntılara giren, kaliteyi arayan ve eğitimin merkezi olan bir ilçe yolunda. Trabzon'dan Of'a ve Çaykara'ya kadar doğu ilçelerimizde bulunan bu özellikte olan çocuklarımız bizim hedef kitlemizdir. Bu özelliklere sahip bütün çocuklarımızı taşıtlarımızla evlerinden alıyor, okula getiriyor ve yemeklerini veriyoruz. Akşam tekrar araçlarımızla evlerine teslim ediyoruz."
- Trabzon
Bu yazı toplam 234 defa okundu.