25 Mayıs 2012 Cuma Saat 20:10

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taciz iddiası deprem yarattı
18 Ekim 2011 Salı Saat 16:27
“Zihinsel engelli sporcu taciz edildi” iddiası Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nda (TÖSSFED) deprem yarattı.

Fanatik’in haberine göre Kastamonu'daki kampta zihinsel engelli bir sporcunun taciz edilmesi nedeniyle 13 üye istifasını verdi.

İstifalar, TÖSSFED’de depreme neden oldu. Olağanüstü Genel Kurul yapılması talepleri reddedildiği gerekçesiyle altı asil, yedi yedek yönetim kurulu üyesinin görevinden ayrıldığı açıklandı. Ancak perde arkasında Kastomunu’da gerçekleştirilen kampta zihinsel engelli olimpiyat şampiyonu bir sporcunun taciz edilmesinin yönetim kurulu üyelerinin vicdanını rahatsız ettiği kaydedildi.

Savcılığa şikayet etti
Kastamonu’da 19-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı ikinci kampında savcılığa kadar uzanan bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Zihinsel engelli olimpiyat şampiyonu kadın sporcunun (T.T.) kendisiyle yakınlaşmak istediği iddiasıyla Kayseri bölgesi antrenörü A.Y hakkında Kastamonu Savcılığı’na şikayet başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Kampı terk etti
Federasyon tarafından hazırlanan listede A.Y’nin olmadığı öne sürülürken olayın yaşanmasının ardından bu kişinin kamp yapılan yerden ayrıldığı bildirildi. Kadın sporcunun şikayetini kampta görevli diğer antrenörlerin eşliğinde yaptığı belirtildi. Kamp koordinatörü Metin Kuru kendi bilgisi dışında, A.Y’nin kampa katıldığını söylerken konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz federasyon yönetim kurulu üyesi olan kamp müdürü Ahmet Yıldırım ise olayın savcılığa intikal etmesinden dolayı bir açıklama yapamayacağını ifade etti.

İstifalar ardı ardına geldi
İstifa eden yöneticilerden federasyon başmüfettişi Savaş Aydın, gerekçesini şu sözlerle anlattı: “Kastamonu/Ilgaz Kayak kampında yaşanan nahoş olayın yönetim kuruluna bildirilmeden çözülmeye çalışılması ve buna resen karar verilmesi. Yalova’da müsabakada yenilen çocuğun tokatlanması ve bunu başkanın örtmesi.”

Bu yazı toplam 147 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı