Tek göz odada yaşayan aile yardım bekliyor
18 Kasım 2009 Çarşamba Saat 01:10

Aksaray Merkez Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde ikamet eden yoksul aile yardım bekliyor. 9 nüfuslu Kargın ailesi, kış mevsiminde tek gözlü derme çatma odada kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor
|
|
Ailenin reisine iş verilmezken, aile fertleri kuru ekmeğe muhtaç durumda. Annenin fakirlikten dolayı okula gönderemediği iki çocuğunun en büyük hayali ise okumak. Mesleği olmadığı için işsiz kalan Durmuş Kargın ailesine bakamıyor. Çoluk çocuk yıllarca derme çatma tek göz odada kalırken, aile çareyi yardım severlerden umuyor.
Komşularının desteği ile mağdur aile yarı aç yarı tok karnını doyurmaya çalışıyor. Tahta kapılı evin sadece tek odası var. Ayrıca, bu tahta kapıdan soğuk gelmesin diye kapıya bir de çadır bezi asılmış. Tuvaleti, banyosu, mutfağı, oturma odası ve yatak odası bir olan tek göz odada yaşam sürdürmeye çalışan Kargın ailesinin en büyük korkusu ise yağmur yağdığı zaman evlerinin başlarına yakılması. Ayrıca, ailenin yumurtasını yemek için yanlarında besledikleri birkaç tavuk var. Aile bu tavuklar ile birlikte aynı evde kalıyor. Maddi sıkıntıdan dolayı günlerce kuru ekmek yediklerini dile getiren anne Gülşen Kargın, sosyal güvenceleri olmadığı için hasta çocuklarını bile tedavi ettiremediğini ifade etti.
Çocuklarını soğuktan korumak için çalı çırpı toplamaya başlayan anne Gülşen Kargın, çok zor durumda olduklarını ifade ederek, "Kocam işsiz olduğu için bize bakamadı. Yağmur yağdığı zaman evin damı üzerimize akıyor. Çocuklarımın ayakları yalın, hepsi hastalandı. Bize yardım eli uzatılmasını bekliyoruz. Gerekli mercilere müracaat etmeme rağmen hiç birisinden olumlu cevap alamadım. Eşim özürlü olduğu için iş bulamıyor. Çoğu gün aç yatmak zorunda kalıyoruz." dedi.
Kargın ailesinde okula giden olmadı. Anne ve babasının imkansızlıktan ötürü kendisini okula gönderemediğini kaydeden ailenin en büyük çocuğu, "Babam işsiz olduğu için okula devam edemedim. Okula gitmek isterdim ancak durumumuz iyi değil. Şu an okuma yazma bilmiyorum. Bizlere iyi insanların yardım eli uzatmasını istiyoruz" diye konuştu.
(CİHAN) |
Bu yazı toplam 123 defa okundu.