25 Mayıs 2012 Cuma Saat 15:18

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tolga Murat Balıkçı:Engellinin Sesi Olmak İçin Aday Oldum
01 Mayıs 2011 Pazar Saat 12:13
Vekil Aday Tolga Murat Balıkçı, engelli olarak hayata küsmediğini bir engellinin fırsat verildiğinde yaşama savaşında neler yapabileceğinin en büyük örneklerinden birisi olduğunu söyledi.

Balıkçı, bugünlere gelmesinde  yaptığı haberler ile desteğini esirgemeyen her zaman yanında olan gazeteci Şenol gök"e teşekkür etti.
Bir engelli olarak basının çok büyük desteğini aldığını ifade eden Tolga Murat balıkçı, “basında gördüğüm destek benim elim kolu bacağım oldu. 2009 yılında dünya engelli vücut geliştirme şampiyonasına katıldım. Yarışma sonunda ülkeme dünya şampiyonluğu kazandırdım. 2010 yılında Avrupa Engelli vücut geliştirme şampiyonasında  başarılarım artarak devam etti. en son 29 ekim tarihine denk gelen kainat şampiyonluğu  unvanını  da  ülkeme kazandırdım. Yaptığım vücut geliştirme sporunda şahsımı ve ülkemi zirveye oturturdum şimdi görevim milletvekili adaylığım ile engelli insanların Türkiye Cumhuriyeti"ne bir yük gibi görünen kendi içine kapanmış ve sorunları ile boğuşan birey yada toplum haline gelmesi değil, üreten topluma katkıda bulunan bireyler olması gereken inancı ile Türkiye'de en çok engelli nüfusunu barındıran İzmir"de yaşayan  450 bin engellinin sesi olmak için aday  oldum. Hayatımda geldiğim noktada bir yaşam klavuzu  edindiğime inanıyorum. Bu kılavuzu nasıl daha fazla engelliye ulaştırabilirim onun çalışmasını yapmak istiyorum. Ak parti 2002 yılında bugüne kadar  engelliler  konusunda yasa ile verilen güvencelerin yanında evladı engelli olan Aileye ve anneyi de maaşa bağladı. Çok komik olana bu maşlar ak parti iktidarında, evine geçindirebilecek, engelli çocuğuna bakabilecek, yada ev kirasını bu maaş ile ödeyebilecek seviyeye çekildi.   Sosyal işlerde engelliler konusunda Türkiye Ak parti İktidarı boyunca çok uzun yollar kat etti. öncesi ve sonrasını yaşayarak gördüğüm bir engelli olarak diyorum ki Ak Parti bu konuda üzerine düşeni yaptı yapmaya da devam ediyor. “dedi.

Bu yazı toplam 154 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı