14 yaşındaki görme özürlü Ümmü Nur kısa bir sürede Kuran okumayı öğrenmesi görenleri hayretler içinde bıraktı.
YAŞITLARINDAN GERİ KALMIYOR
MÜNİH - DİTİB`e bağlı Münih Mehmet Akif Camisi din görevlisi Zeki Özkaya`nın gözetiminde eğitim alan Ümmü Nur, Kuran`ı Braille alfabesi (görme özürlüler alfabesi) ile rahatlıkla okuyor. Ümmü Nur, Unterschleissheim Görme Özürlüler Okulu`nda 6. sınıfa devam ediyor. Talebesi Ümmü Nur`un azminin diğer çocuklara örnek olmasını isteyen Din görevlisi Özkaya, "Bize ailesinin başvurmasıyla merkezden uygun bir Kuran tedarik ettik ve eğitime başladık. Ümmü Nur bazı temel bilgileri önceden olduğu için çabuk okumayı öğrendi" dedi.
GÖZLERİNİ KAZALARDA KAYBETTİ
Doğuştan sorunlu sol gözünü ev kazasında yitiren Ümmü Nur, ardından 10 yaşında eğitmenin attığı topun yüzüne isabet etmesi sonucu elim bir kaza ile diğer gözünü de kaybettiğini söylüyor. Ancak yaşadıklarının kendisini hiç yıldırmadığını belirten Ümmü Nur Taşçı, Yaşıtlarım Kuran kursuna giderken onlardan uzak kalmak bana burukluk veriyordu. Kuran öğrenme arzumu aileme ilettim, onların girişimi ile artık Kuran okuyabilir duruma geldimdiye konuştu. Ümmü Nur, hayattan kopmadığını ve derslerine çalışıp bir meslek sahibi olmak istediğini sözlerine ekledi. Dernek Başkanı Sezai Toka ise, küçük Ümmü Nur`u tebrik etti.
post gazetesi
Bu yazı toplam 192 defa okundu.