25 Mayıs 2012 Cuma Saat 17:00

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ünye Milli Eğitim Müdürü Gür: "Türkiye'deki 150 Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinden Biri Ünye'de Hizmet Veriyor"
13 Aralık 2011 Salı Saat 18:58
"Türkiye'deki 150 eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinden biri, Ünye'de hizmet veriyor" dedi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür,

"Türkiye'deki 150 eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinden biri, Ünye'de hizmet veriyor" dedi.

Ünye İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 30 bin TL kaynakla Ünye'de 2005 yılından beri hizmet veren Ünye Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin onarıldığını söyledi.

Eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin, zihinsel engellilerin topluma uyum sağlaması konusunda önemli eğitim merkezleri olduğunu ifade eden Gür, "Bu bina 2004 yılında Ünye Emniyet Müdürlüğü'nden geçici olarak aldığımız bir bina. İlçemizde bu anlamda ihtiyaç olduğu için 2005 yılında bu okulumuzu açarak, engelli çocuklarımıza hizmet vermeye çalıştık. Türkiye'de 150 eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinden biri Ünye'de hizmet veriyor. Okulumuzda 44 öğrencimiz var, bir otizm sınıfımız mevcut. Burada her yaş gurubundan öğrencimiz, hiçbir şekilde edinemeyecekleri bilgileri ve becerileri kazanıyorlar. Topluma uyum sağlama konusunda büyük mesafe kaydediyorlar" diye konuştu.

Okulun bulunduğu yerin, ihtiyacı tam olarak karşılayamadığını ve yeni okula ihtiyaç duyulduğunu belirten Gür, şunları söyledi:

"44 kişinin eğitim aldığı okulda, fiziki alanın yetersizliği nedeniyle 25 kişi sırada bekliyor, eğitim göremiyor. İçinde bir ilköğretim okulu ve iş eğitim okulu olan büyük bir okul yapmayı arzu ediyoruz. Böylece buradaki fiziki kapasitenin yetersizliği nedeniyle alamadığımız öğrencileri alma imkanımız olacak. Bu konuda vilayete bir yatırım teklifinde bulunduk. Kurulacak okulun yerini de ilçemizin Gölevi Mahallesi'nde hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırım programına girerse Ünye'de engellilere eğitim veren bir kampüs oluşturma gayreti içerisinde olacağız."

Okul Müdürü Fatih Keleş ise, okulun temel amacının zihinsel engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanmalarını ve aynı zamanda iş eğitim sınıfında yapılan becerilerle üretken hale dönüşebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

- ORDU

Bu yazı toplam 148 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı