Mersin Üniversitesi, dört farklı programda öğrencilere uzaktan eğitim olanağı sunuyor.
21. Yüzyılın gözde eğitim sistemi uzaktan eğitim; ekonomik öğrenim süreci, yaşamın her koşulunda öğrenmeyi destekleyici niteliği ve fiziksel engelliler için rahat ders takibi gibi nedenlerle öğrencilerin tercih sebebi olmaya devam ediyor.
Türkiye'de yalnızca altı üniversitede mevcut olan uzaktan eğitim sistemi Mersin Meslek Yüksekokulu'nda 2002 yılından itibaren hizmet veriyor. 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında Yüksekokul'da on fiziksel engelli öğrenci ile üç tutuklu öğrenci uzaktan eğitim sisteminden yararlanırken 2006 yılı verilerine göre Mersin Meslek Yüksekokulu'nda uzaktan eğitim gören öğrencilerin yüzde 56,8'i bir işte çalışıyor; bunların yüzde 52,1'i teknisyen ve yüzde14,7'si ise devlet memuru.
Uzaktan eğitim öğrencilerimizin yüzde 82,2'si erkek, yüzde 26,6'sı 35 yaş üstü bireyler iken yüzde 31'i 17–20 yaş aralığında yer alıyor. Mersin Meslek Yüksekokulu'na teknik lise ve meslek liselerinden gelenlerin oranı yüzde 69,7 iken öğrencilerin yüzde 22'si ise düz lise mezunlarından oluşuyor.
Mersin Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu'nda Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Elektronik Haberleşme, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama adıyla dört farklı programda öğrencilere uzaktan eğitim olanağı sunuluyor.
Mersin Meslek Yüksekokulu'nda yürütülen Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi (UEYS) sayesinde öğrencilerin internet üzerinden ders notlarına erişebiliyor, video ve ses kayıtları yoluyla dersleri sesli ve görüntülü takip edebiliyor, ayrıca öğretim elemanlarıyla öğrencilerin her türlü on-line iletişimine imkanı sağlıyor. 2008–2009 Eğitim-öğretim yılında Yüksekokul bünyesinde teknik programların yanı sıra Bilgi Yönetimi programı ile Bankacılık ve Sigortacılık programı adında sosyal programlara da yer verilemeye başlandı.
Bununla birlikte 2009–2010 öğretim yılının güz döneminde ilk defa işletme tezsiz yüksek lisans öğrencileri alan Mersin Üniversitesi bahar döneminde de yeni öğrenciler alacak. Programa başvurmak isteyen adaylar, detaylı bilgiye www.mersin.edu.tr adresinden ulaşabilecek.
Bu yazı toplam 140 defa okundu.