Sivas'ta, 7 Haziran İşaret Dili Bayramı nedeniyle engelli dernek temsilcilerini kabul eden Vali Ali Kolat, gruptan 'vali',
'teşekkür etmek' ve 'sizi seviyorum' kelimelerinin işaret diliyle anlatımını öğrendi.
Türk Dil Kurumu tarafından kabul edilen 7/linkz> Haziran/linkz> İşaret Dili Bayramı dolayısıyla Sivas İşitme Engelliler Dernek Başkanı ve Türkiye/linkz> İşitme Engelliler Federasyonu Eğitim Sorumlusu Mustafa Epik ve beraberindeki grup, Vali Ali Kolat'ı ziyaret etti. VAli Kolat, gruptan işaret dili ile ilgili bilgiler aldı. Mustafa Epik, duyma ve konuşma/linkz> engelli kişilerin kendilerini ifade etmek amacıyla işaret dilini kullandıklarını/linkz> söyledi. Kolat ise engellilerle iletişim kurmada işaret dilinin çok önemli olduğunu belirterek, "Herkesin işaret dilini rahatlıkla/linkz> anlayabilmesi ve engelliler ile irtibata geçebilecek asgari ölçüde işaret dili bilmesinde yarar var" dedi.
Vali Ali Kolat daha sonra kendisini ziyarete gelen gruptan 'vali', 'teşekkür etmek' ve 'sizi seviyorum' kelimelerinin işaret diliyle anlatımını öğrendi.
Bu yazı toplam 87 defa okundu.