12 Şubat 2012 Pazar Saat 19:30

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vezirköprü'de Zihinsel Engelliler Salon Turnuvası Yapılacak
18 Şubat 2010 Perşembe Saat 19:56
Samsun Vezirköprü Kaymakamlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Herkes İçin Futbol Departmanı işbirliği ile "Zihinsel Engeliler Salon Futbol Turnuvası" düzenleniyor.

Mesleki Beceri Geliştirme ve Eğitim-Öğretim Kursları öncülüğünde, 'Herkes İçin Futbol' sloganıyla zihinsel engelli gençler için 3 haftalık temel futbol eğitimi kursu yapılacak. Kursa, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Samsun Bölge Sorumlusu Osman Üstünel ve Vezirköprü'de görev yapan gönüllü beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde Gazi YİBO Kapalı Spor Salonu'nda başlayacak.
Vezirköprü'de başlayacak olan zihinsel engelliler organizasyonu hakkında bilgi veren TFF Samsun Bölge Sorumlusu Osman Üstünel, "23 Şubat'ta başlayacak olan etkinlikte Vezirköprü'de görev yapan beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımızın gönüllü olarak katılacakları 3 haftalık temel eğitim sonunda 16 Mart Salı günü Gazi YİBO İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu'nda müsabakalar başlayacak. Zihinsel engelliler müsabakaları öncesi Samsun şöhretler karması ile Vezirköprü şöhretler karması arasında oynanacak gösteri maçıyla açılacak olan etkilik ilçede bulunan 4 zihinsel engelliler rehabilitasyon ve eğitim merkezi zihinsel engelli öğrencileri arasında futbol müsabakaları ile devam edecek şenlikler ödül töreni ile sona erecek" dedi.
Vezirköprü'de bulunan 4 rehabilitasyon merkezinde eğitim görmekte olan zihinsel engelli öğrencinin katılımıyla 3 haftalık eğitim sonunda 'Zihinsel Engelliler Futbol Ligi' oluşturulacak ve geleneksel olarak sonraki yıllarda da engelliler futbol turnuvaları düzenlenecek. Projeyle engelli çocukların aktif sosyal hayata kazandırılmalarının yanı sıra, gençlerin davranışsal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak.beyazgazete.com

Bu yazı toplam 226 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı