Gaziantepli engelli ressam Adem İnce, parmaklarını kaybettikten sonra resim kursu aldı, resim eğitimi vermeye başladı, kişisel resim sergisi açtı.
İnce, 6 yıl önce geçirdiği kazada iki ellerinin parmaklarını da kaybettiğini, parmaklarını kaybetmesine karşın hayata küsmediğini, tedavisi süresince ilgisini resim sanatına yoğunlaştırdığını söyledi.
Kursa gittiğini ve resim yapmayı öğrendiğini, daha sonra çok çalışarak resim yapma becerisini geliştirdiğini kaydeden İnce, sulu ve yağlı boya teknikleriyle yaptığı resimlerin beğenilmesi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Akınal Çocuk ve Gençlik Merkezi'ndeki çocuklara resim kursu vermeye başladığını kaydetti.
İnce, ilk kişisel resim sergisini 2 gün önce açtığını ve sergide 28 eserine yer verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Resim sergisi açmak en büyük hayallerim arasındaydı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteği sayesinde bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi İstanbul ve İzmir'de de sergiler açabilmeyi çok istiyorum. Parmaklarımın olmaması sergimi gezenlerin ilgisini çekiyor. Oysa engelim resim yapmama engel değil. Sanat engel tanımaz, ben buna inanıyorum.''
Hayatını resim yaparak kazandığını ve resim yapmaya devam edeceğini vurgulayan İnce, resim yaparken kendini çok mutlu ve huzurlu hissettiğini vurguladı.
İnce, resimlerinde duygularını dışa vurduğunu ifade ederek, şunları anlattı:
''Merkez ilçeye bağlı Kuşçu köyünde yaşıyorum. Haftada bir gün çocuklara resim kursu vermek için Gaziantep'e geliyorum. Kalan tüm zamanımı resim yaparak geçiriyorum. 2 ay sonra da baba olacağım için de ayrı bir heyecan yaşıyorum. Engelli olmak başarılı olmaya engel değil. Azimli ve kararlıysanız engelli de olsanız istediğinizi başarabilirsiniz. Ben bu konuda iyi bir örneğim, böyle düşünüyorum. Ayrıca başarılı olmamda ailem ve çevremin bana verdiği desteğin önemli payı var. Zaten ben ilgi gösterildiğinde, destek verildiğinde engellilerin güzel işler başarabileceklerine inanın biriyim. Ben ressam olabildiysem bu inancım sayesinde oldum.''
KAYNAK.guncelgazete.com
Bu yazı toplam 168 defa okundu.