25 Mayıs 2012 Cuma Saat 20:51

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yatalak Kızı ve Dört Torunuyla Zeliha Nine Yardım Bekliyor
14 Mart 2011 Pazartesi Saat 11:52
Yatalak kızı ve dört torunuyla iki göz evinde yaşam mücadelesi veren 80 yaşındaki Zeliha Nine hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi 67074 sokakta; yatalak kızı ve 4 torunu ile ikamet eden Zeliha Aslan (80), kendine bakacak kimse olmamasından dolayı zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan yaşlı Zeliha Nine, devletten aldığı yaşlılık maaşı ve hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlarla hem kendine hem de kızı ile torununa bakmaya çalışıyor.

Hayırseverlerin yardımları olmadan geçinmelerinin imkânsız olduğunun altını çizen Zeliha Nine, içerisinde bulundukları sıkıntıları şu şekilde özetledi: "İki göz evimizde ben, yatalak kızım Gülnaz (41) ve dört torunumla birlikte yaşıyoruz. Kızım yıllar önce yanlış ilaç tedavisinin ardından rahatsızlandı, yatalak oldu. Kocası da kızımı bırakıp boşayınca, dört çocuğuyla birlikte yanıma geldiler. Şu an hem kızım yatalak hem de ben ayaklarımdan rahatsızım. Bu ayaklarla dışarı bile çıkamıyorum. İhtiyaçlarımı gidermek için yatağıma astığım ipi tutarak zorla doğruluyorum. Bunun dışında da birçok rahatsızlığım var. Bu kadar sıkıntılarımız olmasına rağmen bize bakacak hiçbir yakınımız yok. Sadece devletten aldığım çok az miktar bir yaşlılık maaşı var. Bununla geçinmek imkânsız. Zaten hayırsever vatandaşlar da olmasaydı asla geçinemezdik."dedi.

Ayaklarından rahatsız olduğundan dolayı çok uzun zamandır dışarı çıkamadığını söyleyen Zeliha Nine, hayırseverlerden tekerlekli sandalye istedi.

Öte yandan; Zeliha Nine'ye her ay düzenli erzak yardımında bulunan Adana Umut Der Yetkilileri, Bu ailenin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek, tekerlekli sandalyesinin temini için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Bu yazı toplam 228 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı