25 Mayıs 2012 Cuma Saat 20:51

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YB-Ortopedikler Spor: 72 - Şanlıurfa Engellileri: 46
13 Aralık 2010 Pazartesi Saat 14:57
TS Deplasmanlı Basketbol Süper Lig'in de İlimizi temsil eden Yalova'nın Engelsiz Basketçileri Ş.Urfa Engellilerine karşı 72-46 galip geldi ve Spor etkinliklerinde bu hafta Yalova'nın yüzünü güldürd

TS Deplasmanlı Basketbol Süper Lig'in de İlimizi temsil eden Yalova'nın Engelsiz Basketçileri Ş.Urfa Engellilerine karşı 72-46 galip geldi ve Spor etkinliklerinde bu hafta Yalova'nın yüzünü güldürdü.

Tribünleri dolduran 200'e yakın güçlü bir taraftar desteğiyle saha çıkan YB-Ortopediklerini, İl Genel Meclis Başkanı Atalay Bestaş, AK Parti İl Başkanı Temel Çoşkun, İl Miili Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile Yalova'nın önemli sanayi kuruluşlarından olan Benoplast Yönetim Kurulu Başkanı Birol Önderoğlu ve Kulüp Başkanı Alpaslan Erkoç birlikte izlediler.

Maç öncesi neden YB-YOSK maçına bu kadar ilgi? sorusu üzerine AK Parti İl Başkanı Temel Çoşkun şöyle açıkladı " YOSK Yalova'nın tek Süper Lig takımı olması yanında onların engelli olmasına bağlamak bana göre yanlış bir değerlendirme olur. Açık söyleyeyim bu sporu gerçekten çok sevdim. Maçta heyecan var, mücadele var en önemlisi ne biliyor musunuz, iki takım oyuncuları arasında birbirlerine saygı var dayanışma var. İşte ben bu sporu bu nedenle seviyorum. Onlar engelli diye değil. Bu spor diğer basket maçlarına nazaran daha ağır ve zor bir spor. Dayanıklı sağlam insanların bile çok çok zorlanacakları bir spor. Ben bu TS Basketbolunda mücadele veren kardeşlerimi engelli olarak görmüyorum ve onları bizim gibi birer sağlam insanlar olarak gördüğüm için bu maçları zevkle seyretmeye geliyorum" dedi.

Maça İlhan-Engin-Şuayip-Ahmet Mencik ve Ahmet ilk beşlisi ile başlayan YOSK geçen sezon birlikte yükseldikleri Şanlıurfa engellileriyle Süper Lig'de tekrar bir araya geldiler. Geçen seneki kadrolarının yanında yeni transferleriyle karşılaşan iki takım ilk periyoda birbirlerine denk mücadele gösterdiler. İlk periyot 12-12 berabere tamamlandı. İkinci periyot da ise Şuayip ile Ahmet Mencik'in etkili oyunları sonucunda ilk devreyi 32-29 YB-Ortopedikler Spor lehine kapandı.

İkinci devrede daha etkin bir mücadele koyan Yalova'nın engelli basketçileri 3.periyodu 20-10 önde kapattı bu çeyrekte İran'dan transfer edilen Azad'ın tek başına Ş.Urfa'nın sayılarını atmasına rağmen aradaki farkı kapatmaya gayreti yetmedi ve gülen taraf Yalova'nın engelli basketçileri oldu. Son periyoda sayı farkının verdiği rahatlıkla giren YB-Ortopedikler Spor bu devrede de tüm oyuncuların antrenör Demirbaş'ın verdiği taktikleri yerine getirince zorlanmadan bu periyodu 20-7 aldı ve
maçı 72-46 kazanmış oldu.

YOSK'un antrenörü Celal Demirbaş yaptığı açıklamasında, "Geçen hafta dediğim gibi GS yenilgisini bir kenara bıraktık ve hafta boyunca bu maça konsantre olduk. Dediğim gibi Yalova'nın engelsizleri verilenleri eksiksiz yerine getirdiler ve Ş.Urfa karşısında değerli bir galibiyet aldılar. Sporcularımı kutluyorum. Önümüzde ki hafta Süper Lig'in güçlü İstanbul Takımlarından olan İstanbul Yıldızları-Calbury ile İstanbul'da karşılaşacağız. Zorlu bir karşılaşma olacak bizim için. Başarmak için çalışacağız" dedi.

Bu yazı toplam 135 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı