Akşehir 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki eski öğretmenevi binasında faaliyete açılan Engelli Sosyal Yaşam Merkezi görünüşte var ama işlevde yok.
Akşehir Kent Konseyi; Engelli Sosyal Yaşam Merkezi’nin Akşehir Öğretmenevi’nin eski binasının alt katında açılmasına ve bu binanın bahçesinin bir kısmının Merkeze tahsis edilmesine karar vermişti. Bu binanın ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlanması için Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir İlçe Milli Eğim Müdürlüğüyle ortak bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştı.
Geçtiğimiz yıl 13 Ağustos’ta yapılan iftar yemeği ile Engelli Sosyal Yaşam Merkezi hizmete açılmış, "Engelli Yaşam Merkezi"nin eksikliklerinin giderilmesi için hayırseverlerden destek beklendiği açıklanmıştı.
Açılışı yapılan Engelli Yaşam Merkezi’nde iki bilgisayar, bir televizyon ve oturma grubuna ihtiyaç olduğunu belirten Akşehir Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Kadir Öztaş, hayırsever vatandaşların duyarlı olmasını istemişti.
Aradan geçen bir yıl içinde Engelli Sosyal Yaşam Merkezi’nde hiçbir gelişme olmadı. Engelli vatandaşların daha rahat eğitim alabilecekleri ve engellerini hissetmeden aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri ve engellilerin ailelerinin de vakit geçirebileceği bir yer olarak planlanan engelli yaşam merkezi kapıları kilitli olarak engellileri bekliyor.
Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Kadir Öztaş, Akşehir Engelli Sosyal Yaşam Merkezi’nin belediye ve kaymakamlığa devredildiğini, konuyla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.
Daha sonra görüştüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu, bakanlıktan ödenek beklendiğini, ödenek gelir gelmez merkezin açılacağını söyledi.
Engelli vatandaşların daha rahat eğitim alabilecekleri ve engellerini hissetmeden aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bu yer için, tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Bu yazı toplam 121 defa okundu.