Bursa'da 4 ay önce, yerdeki ekmek kırıntısına bastığı için tartıştıkları zihinsel engelli 48 yaşındaki
Lütfü Bulur'u, bıçaklayarak öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan 16 yaşındaki K.A. ile 18 yaşındaki Serkan Çıracı için savcı 27 yıl hapis istemiyle dava açtı.
Mollafenari Mahallesi'nde, 4 ay önce 48 yaşındaki zihinsel engelli Lütfü Bulur sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Polis, cinayetin meydana geldiği mahallede görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Serkan Çıracı ve K.A.'yı gözaltına aldı.
YERDEKİ EKMEK KIRINTILARINA BASTI
16 yaşındaki K.A., emniyette verdiği ifadesinde, Lütfü Bulur'u sokaktaki çöpleri toplarken yerdeki ekmek kırıntılarına bastığı için uyardıklarını ve bu yüzden aralarında kavga çıktığını söyledi. K.A., "Bize küfretti. Ardından şişe fırlattı. Aramızda kavga çıktı. Serkan Çıracı olay yerinden kaçarken, ben de yanımda taşıdğım bıçağı cebimden çıkarıp, kendisini bıçakladım. Sonra olay yerinden kaçtım. Arkadaşım Serkan Çıracı ile buluşup, elimdeki bıçağı bir evin bahçesine attık"dedi.
Cumhuriyet savcısı,"Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsini istediği K.A. için yaşının küçük oluşu sebebiyle 12 yıl, kasten öldürme suçuna yardım ettiği gerekçesiyle de Serkan Çıracı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Sanıklar önümüzdeki günlerde Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak. - Bursa / Osmangazi
Bu yazı toplam 72 defa okundu.