Zihinsel Engellileri Geliştirme ve Koruma Derneği Genel Başkanı Muhiddin Yılmaz; ‘Vatandaşlarımız engellilere yapacakları yardım için mutlaka karşılığında makbuz istesinler’
Zihinsel Engellileri Geliştirme ve Koruma Derneği Genel Başkanı Muhiddin Yılmaz; Aydın Atatürk Meydanı'nda Sakatlar Derneği'ne katkı amaçlı büfesinde Başkan Sevgi Dinçer'i ziyaret etti.
İkili görüşmelerin ardından Yılmaz, dernek faaliyetleri hakkında gazetemize yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: "Derneğimiz 1992 yılında İzmir ili Konak ilçesinde zihinsel engelli çocukların velileri tarafından kuruldu. Asıl amacı, zihinsel engelli çocuk ve gençlere eğitim, öğretim ve sağlık gibi kalıcı hizmetleri vermektir. 'Eğitimde feda edilecek fert yoktur' amacı derneğimizin ilkesidir.
Yurdumuzda 50 yıldır özürlüler adına halkın ulvi değerleri sömürülerek insanlarımız soyulmaktadır. Bu soygundan trilyonlarca vergisiz, karşılıksız, haksız kazançlar sağlanmaktadır. Bu konuda 10 yıl önce başlatmış olduğumuz araştırmalarımızı derneğimiz adına gittiğimiz her yerde anlattık. Halkın özürlü adına nasıl soyulduğunu defalarca dile getirdik.
Bu konuda hepimizin üzerinde durması gereken, bundan sonra yardım amaçlı gelen kişilerden yetkili olduklarını belgeleyen evrak sorulmalı ve her verilen yardıma mutlaka bağış makbuzu almayı ihmal etmeyelim. Bu belgeleri sunmayan ya da göstermeyenleri derhal bulunduğumuz yerin asayişine bildirmeliyiz. Bunu yapmakla yapılan yanlışlıkların önüne geçilmiş olunur. Devlet her yardım toplayan şahıs arkasına birer memur görevlendiremeyeceğinden, ancak biz vatandaşlar olarak verdiğimiz yardımlarla ilgili duyarlı olursak ve yapılan yanlışlıkları ilgili yerlere bildirirsek gereğinin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yardım amaçlı her ne verirseniz verin mutlaka karşılığında makbuz alınmalıdır. Aksi taktirde verilen yardımlar amacına ulaşmayıp, yardım toplayanların cebine girecektir. Dolayısıyla vatandaşlarımızı da bu kanunsuzluğa ortak etmiş olacaklardır. Kendi haklarının ne olduğunu bilmeyen ve ömür boyu iki ve üçüncü kişilere muhtaç olan bu toplumun özel insanlarını gaspeden insan müsveddeleriyle mücadele etmekteyiz. İçlerimizde çürük elmalar olacaktır. Kokuşan bu çürükleri ayıklamak hepimize düşmektedir. Vatandaşlarımız engellilere yapacakları yardım için mutlaka karşılığında makbuz istesinler.”
mucadele.com.tr/
Bu yazı toplam 375 defa okundu.