Yıldırım’daki ‘Engelliler İş Okulu’nun bitirilmesi için 2 milyon lira katkı yapan Zeki Zorlu, ‘teknik meslek lisesi’ yaptırmak istediğini de söyledi.
Yıldırım Belediyesi’nce ihale edilen ve yüzde 56.45 seviyesin....
Yıldırım’daki ‘Engelliler İş Okulu’nun bitirilmesi için 2 milyon lira katkı yapan Zeki Zorlu, ‘teknik meslek lisesi’ yaptırmak istediğini de söyledi.
Yıldırım Belediyesi’nce ihale edilen ve yüzde 56.45 seviyesine getirilen Sosyal Yaşam Merkezi’ne (Engelliler?İş Okulu) bundan sonra yapılacak işlerin bedeli olan 2 milyon Türk Lirası, Mehmet Zeki Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ödenecek, bina, bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.
Okula, Yıldırım Belediyesi-Hacı Mehmet Zorlu-Engelliler İş Okulu ismi verilecek.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zeki Zorlu, Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler İş Okulu'na 2 milyon lira yardımda bulundu. Yardım protokolü, tarihi Vilayet konağında imzalandı.
Vali Şahabettin Harput, "Toplumun yüzde 12'sinin engelli olduğu günümüzde bu tür hizmetlerin hayata geçirilmesi çok önemli. Böylesine anlamlı bir hizmetin yapılması için sayın Zorlu ile irtibata geçtik. Bu okul tamamlandıktan sonra Hacı Mehmet Zorlu adı verilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek" dedi.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zeki Zorlu ise, bu tür hizmetlerin imkanı olanların asli görevi olduğunu belirterek, "Biz sanayicilerin asıl görevi işsize iş vermektir. Ancak böyle bir hizmete de destek verdiğim için mutluyum. Babamın adı böyle bir yerde yaşayacak. Bursa benim için çok önemli. Burası Osmanlı'nın beşiği. Özel sektör olarak devlete destek olmalıyız" diye konuştu.
Bursa'da teknik meslek lisesi yapmak istediğini de ifade eden Zorlu, "Yer tahsis edildiği takdirde Bursa'ya kendi adıma 4 katlı bir teknik meslek lisesi yaptırmak isterim. Bursa'da tekniker sıkıntısı var. İhtiyaç duyulan bölümlerin faaliyet göstereceği bir lise yapacağım. İlçe önemli değil ama yer önemli. Geniş bir araziye vasıflı elemanlar yetiştirecek bir okul yapacağım" diye konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Zeki Zorlu’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, okulun gelecek eğitim ve öğretim yılına yetişeceğini kaydetti.
Bu yazı toplam 160 defa okundu.