Bülent Altaç
Almanyada Engelli Eğitim Merkezi
Yavuz Kocaömer
Gelecek engelli sporunda
Cemalettin Gürsoy
Engelli Sağlam Sınıfında
Mehmet Kızıltaş
Oya Tekinler Kaybederse Tüm İzmir’li Engelliler de Kaybedecek!
Taner Ünsal
Engelliler Yurt Dışından 3 Yaşından Küçük Araç Getiremiyecek
03 Eylül 2010 Cuma Saat 22:40
Sitene Sondakika Ekle
Künye
Reklam
İletişim
RSS
Forum
Ana Sayfa
Radyo Dinle
Duyurular
Engelli Haber
Sağlık.Yaşam
Gündem.Ekonomi
Engelli Spor
Eğitim
Kültür.Sanat
Röportaj
Teknoloji
Otomobil-Ulaşım
İş İlanları
Sitenizesayac.com
Basın ve Yayın Haber Siteleri
Sayaç
web tasarım
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Eğitim
İzmir'de Okuryazar Olmayan 145 Bin Kişi Var
Türkiye'nin en aydın kentlerinden biri olarak gösterilen İzmir'de 144 bin 688 kişi okuma yazma bilmiyor.
Nevşehir Üniversitesi'nde Yaklaşık 8 Bin Öğrenci Eğitim Alacak
Nevşehir Üniversitesi'ne 2010-2011 eğitim öğretim yılı için bu yıl yaklaşık 3 bin öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.
Final Eğitim Kurumlarından Emniyet Mensuplarına Özel Dil Dersleri.
Final KPSS dershanesi yöneticileri Kadir Durgun ve Fatih Ekinci tarafından il emniyet müdürlüğüne nezaket ziyaretinde bulunuldu..
Türkiye'de Kendi Alanında Bir İlk!
YÖK'ten onay çıktı; İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisans Programı başvuruları yarın başlıyor.
Üniversitelerde Kayıtlar Başladı
Üniversitelerde, 2010 - 2011 Akademik Yıl Öğrenci Kayıtları Başladı
Öğretmen Atamaları Ertelendi
KPSS'deki kKPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili yeni gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak öğretmen atamalarının ileriki bir tarihe ertelendiği duyuruldu.
Elazığ’a İki Yeni Okul
Adalet Meslek Lisesi ve işitme engelli öğrencilere yönelik olarak eğitim verecek olan Özel Eğitim Meslek Lisesinin açılışına Bakanlıkça onay verildi.
Mucize Bebek Büyüdü Şimdi Eğitmen Oldu
İstanbul'da 4 yaşındayken 6'ncı kattan düşüp mucizevi biçimde kurtulan Elif Sevim, şimdi 18 yaşında ve engelli çocuklara eğitmenlik yapıyor
Özel Eğitim Okullarında Kitap Ve Materyal Kullanma Alışkanlığı Yok
Ülkemizde zihinsel engelli ve otizmli bireylerin eğitim aldığı özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde ne yazık ki henüz kitap ve materyal kullanma alışkanlığı oluşamadı!
Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Kursu Açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 20/08/2010 tarih ve 1900 sayılı “Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Kursu”
'Eğitim Her Engeli Aşar' Projesi Çalışmaları Hız Kazandı
Engelli vatandaşların eğitime yönlendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından başlatılan 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesi, Adıyaman'da masaya yatırıldı.
MEB, 2011'de 55 Bin Kadrolu Öğretmen Alımı Talebinde Bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı özür grubuna bağlı olarak sözleşmeli personelin yer değiştirme başvurularını ne zaman alacak?",
Engelli Sınavında Yanlış Kitapçık İddiası
TOKAT'ta zihinsel engelli Serkan Alyu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Özürlü Personel Sınavı'nda kendisine, lise yerine üniversite mezunları için hazırlanan soru
Nevşehir Üniversitesinde Yeni Dönem Öğrenci Kayıtları 31 Ağustos'ta Başlıyor
Nevşehir Üniversitesi 2010 - 2011 eğitim ve öğretim yılı öğrenci kayıtları, 31 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak
Türkiye’nin Örnek Projesi
Hacı Mehmet Zorlu Engelliler İş Okulu’nda incelemelerde bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput,“Proje ülkede örnek olan bir çalışmadır.
Mardin’de Yazlık Gönüllü Okulu
ÇOK Amaçlı Toplumsal Gelişim Merkezi (ÇATOM) Mardin’de bir ilke daha imza atarak yarım günlük bir yaz okulu kurdu.
Sbs İçin İlginç İddia
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği'nin Başkanı H. Nezih Çıngır,
YÖK'ten Engelli Öğrencilere Kolaylık
YÖK, engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak için hazırladığı ''Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği''ni yeniden düzenledi.
Üniversitede 561 Bin Yeni Öğrenci
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversiteye yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sınavsız geçiş hakkına sahip meslek lisesi mezunları da ön lisans programlarına yerleştirildi.
Dershane Evlere Geliyor
Demet Sabancı Çetindoğan’ın 3 yıl önce açtığı ZTV eğitim kanalı, ücretsiz eğitim hizmeti veriyor
Türk İşaret Dili ve Onay Kurulu Oluşturuldu
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk İşaret Dili ve Onay Kurulu'nun (Tibdo) Oluşturulduğunu Açıkladı.
Ösys'de Tercih İçin Yarın Son Gün Ankara
Üniversite tercihi yapan adayların tercih formunu teslim etme süresi yarın sona erecek.
SÜ'den Engelsiz Eğitim Fırsatı
Selçuk Üniversitesi'nden engelli öğrencilere ''engelsiz eğitim'' fırsatı
MEB 6. 7. Sınıf SBS Sonuçları Açıklandı
MEB SBS 6. 7. Sınıf Sınav Sonuçları Açıklandı MEB. Bu yıl yapılacak olan SBS (Seviye Belirleme Sınavı) 6. Sınıflar için 12 Haziran 2010,
Görme Engelliler Okulu Yeniden Açılıyor
Üç Yıl Önce Kapatılan Cemil Meriç Görme Engelliler Okulu Bu Yıl Eğitim Öğretime Açılıyor.
ÖSYM tercih kılavuzu 2010 - ÖSYM LYS 2010 tercih kılavuzu ve LYS sonuçlarını yayınladı (İndir) (2010 LYS tercih rehberi - ÖSYM)
ÖSYM tercih kılavuzu 2010 - ÖSYM LYS 2010 tercih kılavuzu ve LYS sonuçlarını yayınladı (İndir) (2010 LYS tercih rehberi - ÖSYM)
ÖSYM Kılavuz Hatası İçin Unutkanlık Dedi!
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "ÖSYS kılavuzunda 49 programda yanlışlık tespit edildi. Yanlışlığın nedeni unutkanlık" dedi.
ÖSYM Başkanı Açıklama Yaptı
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ''2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu''nda hata olduğu iddialarına ilişkin, belirgin bir hata olmadığını belirterek,
Üniversite Adayları Dikkat!
Üniversite tercihi yapacak adayların yararlanacağı "2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" yarından itibaren ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak.
Lys Tercihleri Nereden Yapılacak?
Üniversite tercihi yapacak adayların yararlanacağı '2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu' yarından itibaren ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak.
Saadet iş okulu meslek kursu İZEV Bağımsız Yaşam Evi’nde sene sonu gösterisi
Berti Erbeş’in Başkanı olduğu İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV tarafından kurulan Büyükdere Geçiş Evi Yerleşkesi’nde
Bakan Çubukcu, Yine Görüşmedi.!
"Örgün Eğitim Yasası"nın meclisten geçmesini isteyen engelli çocuklar ve aileleri, bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı'nın bahçesinde toplandı.
KPSS 2010 (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Soruları ve Cevap Anahtarı Açıklandı
KPSS 2010 (Kamu Personeli Seçme Sınavı) soruları ve cevap anahtarı açıklandı -Yabancı dil ve diğer dersler- (foto galeri)
Kırşehir'den 177 Öğrenci Kocaeli'de
Gönül Köprüsü Öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker'i Ziyaret Etti.
MEB SBS 2010 SBS -Sonuçları Öğrenin- 8.Sınıf SBS
İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 18 bin adayın girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları, 8 Temmuz Perşembe günü açıklandı.
Engelli Vatandaşlar Sınavda Ter Döktü
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taşra teşkilatlarında istihdam edilecek engelli personellerin belirlenmesi için sınav yapıldı.
MEB 10 Bin Yeni Öğretmen Alacak
MEB 10 Bin Yeni Öğretmen Alacak MEB 10 bin yeni öğretmen alacak. Alınacak öğretmenlerin 9 bini sözleşmeli olacak. Devamı İçin Tıklayınız...
Engelli Üniversite Öğrencisi Yiğit ÇAKIN'ın Suç Duyurusunda Bulunup Dava Açtı
Engelli üniversite öğrencisi Yiğit ÇAKIN'ın suç duyurusunda bulunup dava açtığı Ege Üniversitesi'ne yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Görme Engelli Gence Üzüldü Türkiye Birincisi Oldu
Adana'da markette görme engelli olduğu için hor görülen bir kişiye üzülen ilköğretim öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın düzenlediği "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında
SBS Tek Aşamaya Dönüyor (MEB)
3 yıl önce uygulanmaya başlanan 3 aşamalı SBS’de, tek aşamaya dönüldü.
Özel Çocuklara Kitap
Özel çocukların da artık kitapları var Türkiye'de ilk kez zihinsel engelli, otizm, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ile hiperaktivite bozukluğu olan bireylerin eğitim ihtiyacını karşılayacak,
Zihinsel Engelliler Öğrenemez Tabusu Yıkılıyor
Zihinsel engelli ve otistik birey eğitiminin önündeki engeller birer birer kalkıyor. Türkiye'de ilk kez özel bir yayınevi tarafından, zihinsel engelli, otizm,
Engelli Birey Eğitimcileri!
Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin eğitmenleri ve ailelerine yönelik çeşitli konu başlıkları altında seminer düzenlendi.
Atilla Gülsar Eğitim Koçlarıyla Bir Araya Geldi
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yeşilyayla Endüstri Meslek Lisesinde eğitim koçlarıyla bir araya geldi.
Karnelerini gösterenler kitaplarını aldılar
Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olarak görülen “Karneni Göster Kitabını Al” ile İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren 1 milyon ilköğ
İSÖM’den AB Destekli Yaz Okulu
İSÖM 2007 yılından bu yana düzenlediği yaz okulu uygulamalarına bu yıl da devam ediyor.
Anamurda 700 kişi KPSS’den Umutlu
Anamurda ortalama 3 bin 500 kişi iş arayışı içerisine girerken, bunlardan 700’ü umutlarını KPSS’ye bağladı.
Yaz Okulu Kayıtları Başladı
Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Emet ve Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) birlikte düzenlediği yaz okulu kayıtları başladı.
MEB, Engelli Öğrencileri Kaynaştırdı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç,
Manavgat'ta Yaz Döneminde 11 Dalda Kurs Açılacak
Antalya'nın Manavgat İlçesi Halk Eğitim Merkezi (Mhem) Müdürü Atila Çetin, Yaz Döneminde 11 Dalda Kurs Açacaklarını Söyledi.
Kitap Tamamlanamadı
İşitme engelliler için kitap tamamlanamadı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, işitme engellilere yönelik Türk İşaret Dili sözlük ve dil bilgisi kitabının oluşturulması amacıyla hazırlanması
Turgutlu'da Öğrenci Yurdu Tamamlandı
Merhum hayırsever Sedat Özcan tarafından bağışlanan arsaya Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan öğrenci yurdu tamamlandı.
Parmak Çocuk Mine Liseden Mezun Oldu
İzmir'de 18 Yıl Önce 6 Aylıkken 635 Gram Ağırlığında, 32 Santim Boyunda Doğan 'Parmak Bebek' Mine Alşan Büyüdü, Liseden Mezun Oldu.
Çubukçu: Türk Milli İşaret Dili Biran Önce Hayata Geçirilmeli
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türk Milli İşaret Dilinin bir an önce hayata geçirilmesi için bakanlık olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.
20 Bin Öğrenci 'Köprüler' Kurmak İçin Yollara Düştü
Binlerce çocuğun Türkiye'nin farklı şehirlerini tanıma fırsatı bulduğu 'Gönül Köprüsü' projesinin üçüncüsü başladı.
Sedyeyle LYS’ye girdi
Afyon’da geçirdiği trafik kazasında yaralanan 18 yaşındaki genç, Bursa’da Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) sedyeyle girdi.
Aileler İlgi Göstermedi
Türkiye’de ilk kez zihinsel engelli, otizm, öğrenme güçlüğü dikkat eksikliği ve hiperaktive bozukluğu olan bireylere yönelik velilere verilen seminer gereken ilgiyi görmedi.
Engelli Olmak Öğrenmeye Engel Değildir
Tosya’da bedensel engelli olduğu için evde eğitim gören Gülsüm Tur ve Büşra Acır’a karneleri evlerinde verildi.
Mîlli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Yılsonu Mesajı
Değerli Meslektaşlarım, Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız.
Engelli Çocukların Sosyal Entegrasyonu İçin Çalışıyorlar
Grundtvig öğrenme ortaklığı projesi çalışmaları kapsamında proje ortakları, Bremen`de buluştu.
Ankara Valiliği'nden LYS İçin Önlem Genelgesi
Ankara Valiliği, Yüksek Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)'nın yapılacağı günlerde bir takım önlemler alındığını bildirdi.
Okula Gidemeyenin AYAĞINA GİTTİLER
Bir yıl boyunca kapı kapı dolaşan Ümraniye Belediyesi, ilçede 10 bine yakın engellinin okuma yazma bilmediğini belirledi.
Üniversite Öğrencileri Engellilere Gönüllü İngilizce Öğretiyor
Ondokuzmayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, ilköğretim 8. sınıfında okuyan engelli öğrenciler
Emine Erdoğan: Meslek Eğitim Umut Işığı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye genelinde, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, kamunun yürüttüğü mesleki eğitim faaliyetlerinin, ailelere bir umut ışığı olduğunu,
Nakil Numarası Tespit Edildi
Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, bazı özel okulların başarısız öğrencilerini, okulun not ortalamasını düşürmemek için Mayıs ve Nisan aylarında eski okullarına nakil ettirerek.
65 Yaşındaki Nesibe Ninenin Okuma Azmi
Kadının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen "Okuma Yazma Kursu" ve "Resim Kursu"
E Okul MEB (Devamsızlık Listesi Ve Öğrenci Yazılı Notları) - Tıkla öğren -
İşte e-okul giriş paneli, e-karne bilgileri , e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için linkler ve bilgiler...
O Şimdi Engellilerin Gönüllü Öğretmeni
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, engelli öğrencilerin gönüllü öğretmeni oldu.
Üniversitelerde kontenjan Artıyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversite öğrencisi adaylarına 2010-2011 eğitim öğretim yılında üniversite kontenjanlarının yüzde 5 oranında artırılabileceği müjdesini verdi.
Okulu Asmak Artık Kolay Değil!
MEB, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine yönelik bir protokol imzalayacak.
Gönüllü Öğretmenler, Görme Engellileri KPSS'ye Hazırlıyor
Malatya Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Platformu öncülüğünde görme engelliler için KPSS kursu açıldı. Kurs gönüllü eğitimciler tarafından veriliyor.
Engelli Eğitimde Çarpıklık
Engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Özel Eğitim Okulları birer birer kapanıyor.
Küçük Mustafa Kemal'den Duygulandıran Sözler
Atatürk'e benzerliği ile dikkat çeken Küçük Mustafa Kemal'den duygulandıran sözler: "Ben Mustafa Kemal'im heyyy. Ben Mustafa Kemal'im...
7. Sınıfı Sbs Soruları Ve Cevap Anahtarı
Kim, kaç doğru yaptı? 2010 yılı 7. sınıflar SBS soruları ve cevapları için buraya tıklayabilirsiniz!
Eğitim-Sen'den RAM Müdür Atamalarına İttiraz
Konu : RAM’lara Yöneticilik İsteyenlerin Taşıyacakları Şartlar
'Okuryazar Olmadan Hayatta Olmaz'
Küçük yaşlarda eğitim alamadım. 40 yaşına geldim şimdi ne olacak?” diyen yetişkin engelliler için üzülme vakti sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı “Yetişkin Engelliler Okuma Yazma Kursları
2010 SBS - MEB - (8. sınıf soru ve cevapları) 5 Haziran
Bugün MEB (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan SBS 'Seviye Belirleme Sınavı'nın soruları ve cevapları saat 12.45'den itibaren yayınlanacak.
Ali Akkuş'tan Eğitim Eleştirisi
Okul göz önünde ama kalitesizlik gözden kaçırılabilir'
Nimet Çubukçu'dan SBS Genelgesi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Seviye Belirleme Sınavı’nın soru kitapçıklarının Bakanlığa geri gönderilmeyeceğini belirterek, "
Öğrenciler Hafta Sonu SBS Heyecanı Yaşayacak
2010 yılı Seviye Belirleme Sınavları (SBS), 8'inci sınıflar için 5 Haziran Cumartesi, 7'nci sınıflar için 6 Haziran Pazar, 6'ncı sınıflar için ise 12 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
Türkiye'nin Çağdaş Eğitimli Endarunlara İhtiyacı var
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Sendika Genel Merkezinde yaptığı basın açıklamasında,
Kadınlar Okur Yazar Olacak..
Derince Gün Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından kadınlara yönelik okuma-yazma kursları başlatıldı.
Özel Eğitim Okulları Destek Bekliyor
134 EĞİTİM KURUMU VAR Türkiye’de binlerce öğrencinin eğitim gördüğü özel özel eğitim okulları, örgün eğitim yasasının Meclis tatile girmeden çıkmasını bekliyor.
İşte MEB'in Tartışılan Önlük Kararı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci kıyafetleriyle ilgili kararı netleşti. İşte Bakan Çubukçu'nun açıklaması;
Engelli Çocukların Örgün Eğitim Savaşında Son Günleri
Ülkemizdeki engelli çocukların örgün eğitim almasıyla ilgili bir takım sıkıntılar yaşanıyor.
Engelli Eğitim Kitabı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yavuz, Araştırma Görevlisi Uğur Bakan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversi
İsmi Ve İçeriği Değişse de Sınav Hep Var
LGS, OKS ve SBS... Farklı isimler taşısa da, Anadolu liseleri 1980’lerden beri sınavla öğrenci alıyor.
Öğretmenlerin Atama Biçimleri
06/05/2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre;
Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, Ümraniye Belediyesi'nce yürütülen okula ve okuma-yazma kurslarına
Engelli Bireylerin İçin Eğitim Programı Kitabı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yavuz,
MEB Nevşehir'e Engelli Rehabilitasyon Merkezi Yapıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zihinsel engellilerin rehabilitasyonu ve eğitilebilir zihinsel engellilerin meslek sahibi yapılarak topluma kazandırılma
Engelli Okulları Acil Destek İstiyor
Türkiye'deki 70 engelli ilköğretim okulu, son bir yıl içinde maddi kriz nedeniyle kapısına kilit vurmak zorunda kaldı
Serbest Kıyafet Kararı Tedirginlik Yaratıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve orta öğretimde okul kıyafetlerini serbest bırakmaya hazırlanması üreticileri tedirgin etti.
Eğitim Engellilerin Tek Şansı
Ülkemizde yaşamını engelli olarak sürdüren yaklaşık 8.5 milyon vatandaşımız var.
Görme Engelli Gencin Ygs'de 22 Doğru Cevapla Yüksek Puan Alması
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre 160
Erdoğan Müjdeledi SBS Değişiyor
Liselere girişte üç yıl önce değiştirilen OGES (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) kalkıyor.
Başkan Akgül'ün Miniklerle Sınavı
Makamında, miniklerin belediyecilik hakkında sorularını yanıtlayan Başkan Akgül, öğrencilere hatıra ormanı oluşturmaları için fidan sözü verdi.
2010-KPSS Lisans Başvuru Bilgileri ve Kılavuzu
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2010-KPSS lisans kılavuzunu yayımladı.
Atamalarda Yeni Sistem
Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, öğretmenlerin zorunlu hizmetiyle ilgili olarak Türkiye 3 hizmet bölgesine ve 6 hizmet alanına ayrılacak.
Engellilere Sınav Öncesi Kurs - Afyon
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Batı Dershaneleri işbirliğinde,
Eğitim Her Engeli Aşar
Eğitim her engeli aşar projesi Beyaz Ay Derneği'nin üzerinden yapılan bir projedir. Bu projeyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül destekliyor.
Eğitim Tüm Engeli Aştı
“Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının birinci yılı, geçtiğimiz günlerde Çankaya Köşk’ünde verilen resepsiyonla kutlandı.
Bir dakika da olsa gözlerini kapat
Görme engelli ilköğretim okulu öğrencilerinin el emeği ve göz nuru olan takılar, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde görücüye çıktı.
Engelsiz Üniversite
Çocuk Bayramı’nda geleneksel olarak bütün protokole öğrenciler oturur ve ileride idareci olduğu zaman neler yapacaklarını anlamaya çalışırlar. Çok güzel bir gelenek…
Engellilere sınav eğitimi desteği
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık oranı en az yüzde 40” olan özürlü öğretmen, memur ve hizmetli alımı yapılacağının açıklanmasının ardından Türki
Engelliler İçin Eğitim Seferberliği
Engelli bireylerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla başlatılan “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında Erzurum’da da çalışmalara başlandı.
Batman'da Eğitimde Engeller Aşılıyor
Batman Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, zihinsel, bedensel, görme, işitme, otistik ve diğer engellilik durumunda olanlara yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.
İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Merkezi Öğrenci Bekliyor
Malatya İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Merkezi'nin yeni öğrencilerini beklediği bildirildi.
Eğitim Her Engeli Aşar Projesi
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 'Eğitim her engeli aşar' projesine en fazla ailelerin destek vermesi gerektiğini belirtti.
Otistik Çocukların Eğitimi İçin
İzmir Özel Fatih Koleji velileri, otistik çocukların eğitimi için bir araya geldi. Narlıdere'de bir restoranda bir araya gelen veliler "Otizm Farkındalık Ayı"nda anlamlı bir etkinlik için buluştula
Engelliler Edebiyatla Buluştu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği 'Eskişehir'de Engelliler Edebiyatla Buluşuyor'
Eğitim Her Engeli Aşar 1 Yaşında!
Türkiye’nin hiçbir yerinde eğitim almayan engelli kalmasın yaklaşımıyla 20 Nisan 2009 tarihinde hayata geçirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası birinci yılını kutluyor.
Sıcak Bir Bakış, Sıcak Bir Gülümseme İçin Biraraya Geliyorlar
İlimizde kurulan Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından özel eğitime muhtaç çocuklar için “Sıcak bir bakış,
'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın 1. Yılı
Nevbahar Kabaklı - Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, 'Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası'nın birinci yılında normal artışa ek olarak yaklaşık 10 bin
2010 YGS-ÖSYM SORULARI VE CEVAPLARI ÖSS PUAN HESAPLAMA RESİM
Yükseköğretime Geçiş Sınavı) soru ve cevapları ÖSYM ile eşzamanlı olarak sitemizde.
Sınavsız üniversite projesi
Seçim sath–ı mailine girildiğinde, devlet ve millet meselelerinde kendilerine ait hiçbir çözüm ve projesi bulunmayan iktidar ve muhalefet partilerine bir şeyler oluyor.
TÜRKİYE'NİN İLK YGS'Sİ İŞTE BÖYLE GEÇTİ
Sınav, saat 10.00'da başladı ve tek oturumda 160 dakikada tamamlandı. Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yaptı.
YGS Sonuçları burada!..
Erzurum Güncel-Sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleştirildi.
Engellerine Rağmen Ygs'de Ter Döktüler
Antalya ve çevre il ve ilçelerinde yaşayan özürlü öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) merkezi derslikler bölümünde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşadı.
TÜİK Vatandaşlara Üniversite Sınav Sistemini Sordu
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), lise ve üzeri eğitim almış kişiler arasında yaptığı araştırmaya göre, vatandaşlar üniversiteye giriş sisteminden pek memnun değil.
Kategorideki Diğer Haberler
'Eğitim Her Engeli Aşar' Projesi Çalışmaları Hız Kazandı
MEB, 2011'de 55 Bin Kadrolu Öğretmen Alımı Talebinde Bulundu
Engelli Sınavında Yanlış Kitapçık İddiası
Nevşehir Üniversitesinde Yeni Dönem Öğrenci Kayıtları 31 Ağustos'ta Başlıyor
Türkiye’nin Örnek Projesi
Mardin’de Yazlık Gönüllü Okulu
Sbs İçin İlginç İddia
YÖK'ten Engelli Öğrencilere Kolaylık
Üniversitede 561 Bin Yeni Öğrenci
Dershane Evlere Geliyor
Türk İşaret Dili ve Onay Kurulu Oluşturuldu
Ösys'de Tercih İçin Yarın Son Gün Ankara
SÜ'den Engelsiz Eğitim Fırsatı
MEB 6. 7. Sınıf SBS Sonuçları Açıklandı
Görme Engelliler Okulu Yeniden Açılıyor
ÖSYM Kılavuz Hatası İçin Unutkanlık Dedi!
ÖSYM Başkanı Açıklama Yaptı
Üniversite Adayları Dikkat!
Lys Tercihleri Nereden Yapılacak?
Saadet iş okulu meslek kursu İZEV Bağımsız Yaşam Evi’nde sene sonu gösterisi
Bakan Çubukcu, Yine Görüşmedi.!
KPSS 2010 (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Soruları ve Cevap Anahtarı Açıklandı
Kırşehir'den 177 Öğrenci Kocaeli'de
MEB SBS 2010 SBS -Sonuçları Öğrenin- 8.Sınıf SBS
Münevver Ademoğlu
10.11.2010 Temmuz Engelliler Kayseri Buluşması
Fatih Ekinci
Down Sendromu Nedir ?
ARŞİVDE ARA
Gelişmiş Arama
ETİKETLER
Alanı
Ersoy’dan
Mehterciler'
Diyor!
Kuracaklara
DNA'yı
ayaklandı
rekorlar
Savunmalı?
Engelliler'e
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
2010 © engellihaberleri.com. Tüm Hakları Saklıdır.
Düzenleyen :
Engelli Haberleri
Sitemiz En iyi 1024X768 ekran çözünürlüğünde izlenebilir.