Bülent Altaç
Engelli kadroları boş bırakılıyor
Yavuz Kocaömer
Engellilere destek sürüyor
Mehmet Kızıltaş
Rezil Ettiniz Bizi!
Taner Ünsal
Engelli Spor ve Yatılı Okul Projesi
Fatih Ekinci
İyimserlik, Kötümserlik, Güven Bunalımı
25 Mayıs 2012 Cuma Saat 22:18
Sitene Sondakika Ekle
Künye
Reklam
İletişim
RSS
Forum
Ana Sayfa
Radyo Dinle
Duyurular
Engelli Haber
Sağlık.Yaşam
Gündem.Ekonomi
Engelli Spor
Eğitim
Kültür.Sanat
Röportaj
Teknoloji
Otomobil-Ulaşım
İş İlanları
Sordukça Sor
Basın ve Yayın Haber Siteleri
Sayaç
web tasarım
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Eğitim
Özel eğitim nedir?
Özel eğitim, farklı gelişen bireylerin gelişim özelliklerine uygun biçimde bireysel olarak planlanan bir eğitimdir.
First Lady'ler eğitim projesinde buluştu
Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesinde bir araya geldi.
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı: Eğitimli Engellileri Çok Önemli Görevlerde Görüyoruz
Eğitim Her Engeli Aşar" projesinin 3. yıl değerlendirme toplantısına katılan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, "Türkiye'ye ve dünyaya baktığınızda
Eğitim Her Engeli Aşar İle Engeller Aşıldı
Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen kampanyayla, üç yılda Türkiye genelinde 63 özel eğitim okulu ve 2 binden fazla özel eğitim sınıfı açıldı, eğitim gören engelli sayısı yüzde 144 oranında arttı.
Bursagaz, 40 okulda, 45 özel sınıfı yeniden donatacak
Bursagaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle Bursa'daki 40 okulda bulunan 45 özel eğitim sınıfını baştan aşağıya yeniden donatacak.
YGS Puan Hesaplama Modülü 2012 Ösym YGS Puan
YGS sınav soruları ve cevapları anadoluhaber'de olacaktır. 2012 ygs sınav soruları, 2012 ygs sınav soruları cevapları indir.
4+4+4 ve özel eğitim
Yeni yasa ile okula başlama yaşı ve diğer düzenlemeler tartışılıyor. Ancak değişikliğe gidilen maddelerde özel eğitim ve engelli
Kuran kurslarında MEB denetimi kalktı
Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği değiştirildi.
YGS Puan Hesaplama Motoru 2012 Ösym YGS Puan Hesaplama
YGS sınav soruları ve cevapları anadoluhaber de olacaktır.
Ankara Valiliği'nden YGS önlemi
Ankara valiliği pazar günü yapılacak YGS için biri dizi önlem aldı.
Tekirdağ'da Eğitim Her Engeli Aşar Projesi
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Türkiye'de, ulaştığımız engelli sayısı üç yılda 150 binden 316 bine çıktı" dedi.
4+4+4'lük sistemde yeni düzenleme
4+4+4 şeklinde kademelendiren yeni eğitim sisteminde değişikliğe gidiliyor. Yeni düzenlemede öğrenciler, 10 yerine 14 yaşında açıköğretim programına devam edebilecek.
Tohum Otizm Vakfı, 4+4+4 sistemini değerlendirdi
İlköğretime ve eğitime ilişkin hazırlanan kanun teklifinin çok aceleye getirilmiş olması,
Uzmanlar: Zorunlu eğitim aslında 4 yıla iniyor
Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 4+4+4 şeklinde kesintili olarak uygulanacak olan yasa teklifine uzmanlar tepkili.
Özel eğitim için öğretmenlere özel kurs
Özel eğitim alanında i öğretmen açığını kapatmak için yeni bir proje başlatıldı.
Eğitim İş’ten sınav ücretine tepki!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liselerine geçiş sınavları için öğretmenlere belirlediği 30 TL’lik ücreti 80 TL’ye çıkarması tepki çekti.
Engelli eğitim kurumu yöneticileri, rotasyondan muaf tutulmalı
MEB Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 22. Maddesi kapsamında eğitim kurumlarında görevli yöneticiler zorunlu
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Akgül."Engelli Öğrencilerimizin Eğitim Sürecinde Daha Aktif Yer
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, engelli öğrencilerin eğitim sürecinde daha aktif yer alması için bir dizi çalışma başlatacaklarını söyledi.
Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Kitap Seti Hediye
Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 28 özel eğitim sınıfındaki zihinsel ve bedensel engelli öğrencilere, 4 ders kitabından oluşan 400 adet kitap seti hediye edildi.
Engelli Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı
Kepez Belediyesi'nin düzenlediği "Engeliniz Engelimiz" projesi kapsamında, ilçedeki 30 okuldan yaklaşık 400 engelli öğrenciye ücretsiz eğitim seti hediye edildi.
Özürlü eğitim bedeline ilişkin 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği
Özürlü eğitim bedeline ilişkin 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği (Sıra No: 5)
Saruhanlı'da Engelli Ailelerine İlk Yardım Eğitimi
Saruhanlı İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ali Özer, ilçedeki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin ailelerine ilk yardım eğitimi verdi.
Bilişim ve Öğretim Materyallerinin Erişilebilirliği Çalıştayı
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Üniversitesi tarafından düzenlenen
50 bin özel eğitmene ihtiyaçları var
Canda Özür Olmaz Derneği'nin ''2012 Türkiye'de Engelli Gerçeği ve Özel Eğitim'' raporunda 50 bin özel eğitmen ihtiyacının bulunduğu yer aldı.
Şubatta 17 bin kadrolu öğretmen atanacak
MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, '17 bin öğretmenimizi 2. dönemin başında alacağız' dedi.
Derince’de Çocuklara Söz Geçirme Sanatı Konulu Konferans
Derince Zirve Dershanesinin sosyal sorumluluk projeleri hız kesmeden devam ediyor.
Sürmene Eğitim ve Uygulama Okulu'nun Çalışmaları
Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Eğitim ve Uygulama Okulu ile hem milli serveti atıl bir durumdan kurtardıklarını, hemde ilçede
Önceliğimiz engellilerin eğitimi olacak
Merkezi İstanbul-Bakırköy’de olan Türkiye Beyazay Derneği, Almanya’da da örgütlenmeye başladı.
Atama başvuruları 19 Aralık'ta başlıyor
MEB, 2011 yılına mahsus olmak üzere öğretmenlerin sadece eş durumuna bağlı yer değiştirme başvurularını 19-28 Aralık 2011 tarihlerinde alacak.
Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası
Birlikte Okumamıza Engel Yok" seminerleri 17 Kasım'da İzmir'de başlayacak.
Fatih Projesi şimdi ‘özel eğitim’de
Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim çalışması Fatih Projesi’ne ‘engelli okulları’ da dahil edildi. Eğitimi teknolojiyle buluşturan proje,
Ortaöğretimde Engellilik Bilinci Eğitimi
Engelsiz Okul Projesi`` kapsamında, 10 ayda İstanbul`daki tüm ortaöğretim okullarına ulaşılarak engellilik bilinci eğitimi seminerleri verilecek
Görme Engellilere Eğitim Verildi
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Genç İstihdamını Destekleme Hibe Programı kapsamında Altı Nokta Körler Vakfı'nın liderliğinde;
Rehber öğretmenler yetersiz çıktı
Bakanlık özel eğitim okullarında okuyan çocukların ailelerine verilen eğitimi mercek altına aldı.
Rehber öğretmenler fena çaktı
Bakanlık özel eğitim okullarında okuyan çocukların ailelerine verilen eğitimi mercek altına aldı.
Öğretmene rotasyonun eli kulağında
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son günlerde camiada en çok tartışılan konular arasında yer alan öğretmenlere rotasyon konusunda, “Böyle bir çalışmamız yok.
Çocuk eğitiminde farkındalık
Her şey yolunda gittiği sürece, her çocuk mutluluk kaynağıdır aileye.
Türkiye'nin İlk Ve Tek Mesleki Eğitim Kampusunu Başbakan Açacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) milli eğitime kazandırdığı BTSO Mesleki Eğitim Kampusu ve yapımını üstlendiği Diyanet Vakfı BTSO Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışı.
Her iki öğrenciden birine burs fırsatı
İzmir ve Gediz üniversiteleri 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde her iki öğrencisinden birine burs veriyor. Öğrencilerin başarısızlık durumunda bile bu burslar kesilmiyor.
MEB, yurtta kalan çocuklara özel eğitim verecek
MEB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile yurtlarda kalan çocuklara ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim programı sunulacak.
Çorlunun Yeni Bir Ana Okulu Var
Eski Kız Meslek Lisesinin yeni yerine taşınmasıyla yerine inşa edilen Yeni Çorlu Ana Okulu ile Çorlunun yeni bir okulu oldu.
Sorunlar artarak devam ediyor
Eğitim Sen Alanya Temsilcisi Ali Koca 2011-2012 eğitim öğretim yılında sorunların artak devam ettiğini söyledi.
Antalya'ya14 Yeni Okul Açılıyor
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 19 Eylülde başlayacak olan 2011-2012 eğitim öğretim yılında kente 32,5 milyon yatırım ile 14 yeni okul, 185 derslik,
'Ankara'da okula kayıt parası sıkıntısı yaşamadık'
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, 19 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde başkentteki çalışmalarını anlattı kayıt parası sıkıntısı yaşamadıklarını açıkladı.
Türkiye’de eğitimin enkaz raporu...
Eğitim Sen’in 2011-2012 yılı öncesi hazırladığı “Eğitimin Durumu” raporu Türkiye’nin eğitim anlamındaki durumunu gösterecek ibretlik belgesi durumda.
Engelliler İçin, 'engelsiz Okul' Modeli
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 'Engelsiz okul modeli' geliştirilmesi amacıyla başlattığı 'Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi' için pilot il seçilen Zonguldak'ta çalışmalar başladı.
Sabancı Vakfından üniversitelilere burs desteği
Sabancı Vakfının, her yıl 380'i yeni olmak üzere toplam 1300'den fazla öğrenciye burs verdiği belirtilerek,
Keçiören Belediyesinden Öğrencilere Sıcak Karşılama
Keçiören Belediyesi, Ankara'daki üniversitelerde okuma hakkı kazanan öğrencilere rehberlik ve konaklama hizmeti veriyor.
Hepimiz birer potansiyel engelliyiz!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okuma yazma bilmeyen engellilere destek sözü verdi.
8 bin okul birincisinden 6 bini üniversiteli oldu
Üniversiteye yerleştirme sonuçlarına göre, toplam 8 bin 381 okul birincisinden 6 bin 912’si bir yükseköğretim programına yerleşti.
'Asperger sendromu'yla bir ilk
Uluğ, üniversite sınavının ilk Asperger sendromlu adayıydı. Bürokratik engelleri bir bir aşarken sınava da 'kendi kalemi'yle girdi.
Çocuklar yalnız değil
Türkiye’de ilk kez İzmit Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Hakları Masası, çocukların umut kapısı oldu. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan ve
Hatay'da Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası Çalışmaları
İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, "Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası" kapsamında 17 bin 466 engellinin evlerinde ziyaret edildiğini ve okula kazandırılmasının sağlanmaya çalışıldığını belirtti.
Eğitimciler Komşu Ülkeleri Ziyaret Etti
Nevşehir Üniversitesi ile Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi tarafından 19-27 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya ve Kosova’ya kültür gezisi...
Asansörlü Okulun Kapatılmasına Tepki
Zonguldak'ta 3 katlı ilköğretim okulunun öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılması, köylüler tarafından protesto edildi
Gümüşhane kitap okuyor projesi
Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile alınan gezici kütüphane düzenlenen törenle açıldı.
8.sınıf SBS sonuçları 2011 TC Kimlik
8. sınıf SBS sonuçları sorgulama Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinden gerçekleştiriliyor. 8. sınıf SBS sonuçları sorgulama için Bakanlığın meb.gov.tr adresine girmeniz yeterli.
Valilikten LYS Uyarısı
Ankara Valiliği, Yükseköğretim Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilerin,
Sanal bilgisayar eğitimi
MEB, bilişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla isteyen kişilerin internet üzerinden uzaktan eğitim yoluyla ücretsiz bilgisayar dersi alabilmelerine imkan veren platform oluşturdu.
'Karneni göster kitabını al'
İş Bankası, bu yıl, bir milyon karneye, iki milyon kitap hediye edecek...
Engelli Öğrenciler İçin Düzenleme
Milli Eğitim Bakanlığı, hafta sonu yapılacak SBS ile ilgili olarak İzmir'in Çiğli ve Kütahya'nın Simav ilçelerinde okul değişikliği yaptı.
Emine Erdoğan 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesine destek oldu
Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğiyle yürütülen "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine destek sağlamak amacıyla Conrad
'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyasında Bursa ilk sırada
Vali Şahabettin Harput, Hayrunnisa Gül tarafından başlatılan 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesinde Bursa'nın ilk sırada yer aldığını belirterek, bunun bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti.
Sürekli yükselen yıldız: İzmir Üniversitesi
Adı İzmir. Öğrencilerinin yüzde 70'i İzmirli. Sadece son 5 ayda 11 Erasmus Anlaşması'na imza attı.Yurtdışında 22 üniveriste ile işbirliği içinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gerçekleştiriyor.
İtiraz dilekçeleri için nöbetçi ekip
ÖSYM, YGS’de hatalı puan hesaplama skandalı sonrasında, puanının tekrar hesaplanması için itiraz dilekçesi sunan adaylar için 24 saat nöbet tutan özel ekip kurdu.
Görmeyenlere Memurluk Sınavı Kursu
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Malatya Şubesi tarafından "Engelli Memur Alımı Sınavı"na hazırlık amacıyla hazırlık kursu düzenlendi.
YGS'de bir skandal daha!
Eğitim-İş Genel Başkan Vekili Levent Akça, YGS ile ilgili müthiş bir iddiada bulundu!
Hayrunnisa Gül, Vali Altıparmak‘a Eğitime Destek Plaketi Verdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün eşi Hayrunnisa Gül, ‘Eğitim Her Engeli Aşar‘ kampanyasına yardımlarından dolayı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’a plaket verdi.
Engelli eğitimine tatı desteği
Buca Tuğsavul İlköğretim Okulu özel sınıflarında okuyan 11 engelli öğrenciye Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı sahip çıktı.
Okul çağındaki 15 BİN 663 çocuk ortada yok
Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu’nun raporunda, 186 bin 822 çocuğun halen okula kayıtlı olmadığı ifade edildi.
’Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ Seminerine Veliler Büyük İlgi Gösterdi
Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün Türkiye’deki 1275 proje içinde 14. sırada yer alan Avrupa Birliği Hibe Projelerinden Okul Öncesi Eğitimin güçlendirilmesi semineri veliler t
Eğitimde Feda Edilecek Fark Yoktur
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan “Otizm” konulu panele Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Gençler artık lisede hem okuyacak hem çalışacak
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, ortaöğretimde "sosyal sorumluluk" çerçevesinde yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. İşte detaylar...
Gazikent Üniversitesi'nden kütüphanecilik eğitimi
Oğuzeli Çok Programlı Lisesi Kütüphane Kulübü öğrencileri, 47. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü'nde kütüphanecilik eğitimi aldı.
Kırşehir'de 47. Kütüphane Haftası etkilikleri başladı
Kırşehir'de 47. Kütüphane Haftası etkilikleri, Lüfti İkiz İl Halk Kütüphanesinde yapılan tören başladı.
SBS'ye girecekler dikkat!
İlköğretim 7. ve 8. sınıflara yönelik düzenlenen SBS'ye başvurular 25 Mart Cuma günü sona erecek. 10 TL Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli sayılacak.
5 Öğrencili Mezraya Öğretmen Ataması
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Basamak mezrasında eğitimden mahrum kalan 5 Öğrenci için vatandaşlar tarafından yapılan dersliğe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen atandı.
Uluslararası İlham Projesi Tanıtım Toplantısı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Tüm okullarımızı çocuk dostu öğrenme ortamlarına dönüştürmek ve okullarımızı veli, yönetici, öğretmen, öğrenci gibi tüm paydaşların etkin katılımlarının sağlandığı
Eğitim Her Engeli Aşar" Projesi
Kırklareli Merkez İstiklal İlköğretim Okulu Bünyesinde Oluşturulan, "Otistik Çocuklar Özel Eğitim Sınıfları" Düzenlenen Törenle Açıldı.
Kahramanmaraş'ta bin 390 çocuk okula gitmiyor
Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, Elbistan'da okul müdürleri ile bir toplantı yaptı. Okul müdürlerine 4 önemli mesaj ileten Nas, "Proje üretin, okul öncesi eğitime önem verin, Ana ...
Songül, 13 yaşında okullu oldu
Songül Sevindik (13) ve Gülbahar Turan (16) okulla yeni tanıştı.
Belediyeden Okul Kütüphanelerine Kitap Desteği
Çanakkale Belediyesi, kent merkezinde bulunan ilköğretim okullarının kütüphanelerine, kitap desteğinde bulundu.
Antalya'da 44 Bin 183 Kişiye Okuma Yazma Öğretilecek
Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay İl Genelinde 44 Bin 183 Kişiye Okuma Yazma Öğretileceğini Bildirdi.
Erdoğan: Lütfen Oyundan Uzak Kalmayın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "hayat sadece dersten, sınavdan, test sorularından, dershaneden ibaret değil. Oyun oynamak, dinlenmek en tabii hakkınız.
'Eğitim Her Engeli Aşar' konferansında sandalye ve koltuklar boş kaldı
Hatay'ın Erzin ilçesinde düzenlenen Eğitim Her Engeli Aşar konulu konferansa davetliler ilgi göstermeyince koltuk ve sandalyeler boş kaldı.
Bayburt´ta ailelere çocuk gelişimi konulu seminer verilecek
Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ailelere çocuk gelişimi ve çocuklarda eğitim konulu seminer verilecek.
Çubukçu, atanamayan öğretmenler açıklama
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, atanamayan öğretmenler konusuna ilişkin olarak, "Gerekli olmayan alanlarda
Zihinsel engelli ve otistik birey eğitimi artık daha kolay&
Eğitimde ‘öteki’ olarak görülenlerin önündeki kitap ve materyal engeli artık sorun değil.
Final Akademi-Pegem Akademi İşbirliği
Orta öğretim kurumlarına ve üniversiteye hazırlıkta markalaşan Final Dergisi Dershaneleri, bu hizmetini bir basamak artırarak geçen yıl üst düzey kariyer kurslarına başlamıştı.
Milli Kütüphanede Görme Engellilere Hizmet!..
Kültür Ve Turizm Bakanlığı-Milli Kütüphane Başkanlığınca, Kütüphane Bünyesinde Görme Engellirlere Hizmet Amacıyla "Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi" Kuruldu.
İstanbul Üniversitesi’nde uzaktan eğitim
Uzaktan Eğitim, geleneksel öğrenme-öğretme yöntemlerindeki sınırlılıklar nedeniyle sınıf içi etkinliklerin yürütülme olanağı bulunmadığı durumlarda
Bolu'da 14 bin 394 kişinin okuma yazma bilmiyor
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Bolu'da 14 bin 394 kişinin okuma yazma bilmediğini söyledi.
Özel Çocuklara Özel Eğitim...
Anne-Baba ve Öğretmenler İçin Destekleyici Paketlerin Geliştirilmesi (SP-Paketi)' Yaygınlaştırma toplantısı, Bilkent Otel'de düzenlendi.
Kpss Sonuçları Açıklandı
2010 kpss sonuçları açıklandı.Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.
'Okumak İstiyorum' projesi engellilere umut oldu
Tokat'ın Erbaa ilçesinde faaliyet gösteren Erbaa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (EYDER)'in hazırladığı 'Okumak İstiyorum' adlı proje Dernekler Dairesi Başkanlı tarafından kabul edildi.
Engelli öğrencilerin eğitimine destek
Küçükçekmece Belediyesi, ilköğretim okullarında bulunan özel eğitim alt sınıflarındaki öğrencilerin eğitimine destek oluyor.
Genç öğretmen kadrosu görev başında
Yoğun gündem değişiklikleri içinde altını dikkatle çizmemiz gereken bir konu var.
Çankırı Meslek Liselerine yeni dallar açılıyor.
Vali Uzun‘un Başkanlığında yapılan toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Cemal AKBIYIK, Belediye Başkanı İrfan DİNÇ, İl Özel İdare Genel Sekreteri
Esenlerli Öğrenciler Rekor Peşinde !
Dinleyerek Kitap Okuma Rekoru kıracaklar…
'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın'
'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın' Projesi Kapsamında Kız Öğrencilerin İlköğretimden Sonra Neden Okula Gitmediği Tespit Edilecek.
Çubukçu Konya'da
MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun son programı Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Rixos Otel'de düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programı oldu.
Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun
Öğretmenler; Yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır…
Türk Eğitim Sen'in Artvin Milli Eğitim Raporu
Türk Eğitim Sen Artvin Şube Başkanlığı, Artvin´de Milli Eğitimin durumunu hazırlamış olduğu raporla gözler önüne serdi.
Devrim niteliğinde proje
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesiyle her sınıfta internet bağlantılı dizüstü bilgisayar ile elektronik projeksiyonlar olacak.
Eğitim Şurası'nda egemenlik erkeklerin oldu
Bakan Çubuçu'nun başkanlığında dün başlayan Milli Eğitim Şura'sının en önemli maddelerinden biri 'Kız çocuklarının eğitiminde eşit fırsat hakkı' oldu.
Okulda Şiddet Nasıl Anlaşılır?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulda çocukların ''şiddet'' görüp görmediğinin nasıl anlaşılacağı konusunda veliler için rehber hazırladı.
Eğitim Bilimleri Sınavı Kılavuzunda, Başörtüsü Yasağı İle İlgili İfade Yer Almadı
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, 'bundan sonraki sınavlara başı kapalı olarak girilebileceği'ni duyurmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanan
Otistik Çocuklara Zorunlu Din Dersi
Talim Terbiye, özel eğitim gören otistik çocuklara din dersi getirdi. Eğitimciler şaşkın: Somut konuları bile anlamıyorlar, bu soyut konuyu nasıl anlarlar?
Küçükçekmece'de Yeni Bilgi Evleri
Küçükçekmece Belediyesi biri “kitap ve dünya”, diğeri ise “kalemlik” şeklinde tasarlanan iki yeni bilgi evi inşa ediyor.
Özel Eğitim Alıyorlar
Kütahya'nın Simav ilçesi ve çevresinde özel eğitime muhtaç öğrenciler eğitimlerini, toplam 24 özel öğretmenin çalıştığı Özel Beyaz Düş Eğitim Merkezinden alıyor.
Ter İçindeyim...
Hem de öyle böyle değil. Ama hayatımda hiç bu kadar güzel bir amaç için terlemediğimden, terimden hiç rahatsız değilim.
Final Akademiden Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürüne Ziyaret
Final Eğitim Kurumları Sahil Şubesi Kurucusu Kadir Durgun ve Kurs Müdürü Fatih Ekinci, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demiri makamında ziyaret ettiler.
Sınavlarda Kalem, Silgi ve Saat ÖSYM'den!
ÖSYM, bugüne kadar yapılan sınavlarda alınan güvenlik tedbirlerine ek olarak bazı yeni tedbirler aldı.
8 Yıl Kesintisiz Engel
Okullar açıldı. Milyonlarca öğrenci sabah olunca okul yolunu tutuyor. Ama İstanbul’un göbeği Ortaköy’de 10 yaşında bir kız çocuğu yürüyemediği için okula gidemiyor.
Bakan Çubukçu: 'Kızlar Eğitimde Eşit Hale Getirilmeli'
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Başta kız çocuklarımız olmak üzere eğer eğitimde özürlülerimiz,
8700 Çocuk Kayıt Yapmadı
Şanlıurfa'nın Eğitim Durumunu bu kez Bakanlık verileri gözler önüne serdi. 8700 okul çağındaki çocuk okula kayıt yapmazken, 100 bine yakın öğrenci pamuk topluyorum diye okula gelmiyor.
Sarıveliler'de İlk Özel Eğitim Sınıfı Açıldı
KARAMAN - 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Sarıveliler İlçesi 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu bünyesinde ilk Özel Eğitim sınıfı açıldı.
'Eğitim Her Engeli Aşar' Projesi Toplantısı Yapıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülmekte olan "Eğitim Her Engeli Aşar" projesinin uygulama aşamalarından biri olan İl Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı.
100 Bin Çocuk Okumuyor
Zorunlu okul çağında olmasına rağmen 100 bine yakın çocuk okula kayıt yaptırmadı.
KPSS'nin Yapılacağı Tarih Açıklandı
KPSS'de kopya iddiaları sonrası iptal edilen Lisans Eğitim Bilimleri oturumu iptal edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı ve yine iptal edilen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın yapılacağı tarihler belirle
Kategorideki Diğer Haberler
Tekirdağ'da Eğitim Her Engeli Aşar Projesi
4+4+4'lük sistemde yeni düzenleme
Tohum Otizm Vakfı, 4+4+4 sistemini değerlendirdi
Uzmanlar: Zorunlu eğitim aslında 4 yıla iniyor
Özel eğitim için öğretmenlere özel kurs
Eğitim İş’ten sınav ücretine tepki!
Engelli eğitim kurumu yöneticileri, rotasyondan muaf tutulmalı
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Akgül."Engelli Öğrencilerimizin Eğitim Sürecinde Daha Aktif Yer
Özel Eğitim Sınıfındaki Öğrencilere Kitap Seti Hediye
Engelli Öğrencilere Eğitim Seti Dağıtıldı
Özürlü eğitim bedeline ilişkin 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği
Saruhanlı'da Engelli Ailelerine İlk Yardım Eğitimi
Bilişim ve Öğretim Materyallerinin Erişilebilirliği Çalıştayı
50 bin özel eğitmene ihtiyaçları var
Şubatta 17 bin kadrolu öğretmen atanacak
Derince’de Çocuklara Söz Geçirme Sanatı Konulu Konferans
Sürmene Eğitim ve Uygulama Okulu'nun Çalışmaları
Önceliğimiz engellilerin eğitimi olacak
Atama başvuruları 19 Aralık'ta başlıyor
Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası
Fatih Projesi şimdi ‘özel eğitim’de
Ortaöğretimde Engellilik Bilinci Eğitimi
Görme Engellilere Eğitim Verildi
Rehber öğretmenler yetersiz çıktı
Rehber öğretmenler fena çaktı
Emineusta
Engelliler ve Bir Gözlem
Cemalettin Gürsoy
Köre kör, sakata sakat deyin!
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
Gelişmiş Arama
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
2012 © engellihaberleri.com. Tüm Hakları Saklıdır.
Düzenleyen :
Engelli Haberleri
Sitemiz En iyi 1024X768 ekran çözünürlüğünde izlenebilir.