Bülent Altaç
Tekerlekli sandalyedeki deprem
Yavuz Kocaömer
Bir yıl böyle geçti (III)
Mehmet Kızıltaş
Bizi Medya mı Yoksa Engelliler mi Süsitimal Ediyor?
Taner Ünsal
Rüyalar hakkında bilinmeyenler
Fatih Ekinci
20 Ocak Katliamı Karabağ'ın Provasıydı
11 Şubat 2012 Cumartesi Saat 00:38
Sitene Sondakika Ekle
Künye
Reklam
İletişim
RSS
Forum
Ana Sayfa
Radyo Dinle
Duyurular
Engelli Haber
Sağlık.Yaşam
Gündem.Ekonomi
Engelli Spor
Eğitim
Kültür.Sanat
Röportaj
Teknoloji
Otomobil-Ulaşım
İş İlanları
Sordukça Sor
Basın ve Yayın Haber Siteleri
Sayaç
web tasarım
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Engelli Haber
Özürlüler İçin Kolaylaştırıcı Tedbirlerin Uluslararası Örnekleri Paylaşıldı
9-10 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul Hilton Convention Center’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle iki toplantı düzenlendi.
ÖMSS Sınavı İçin Görevlilere Eğitim Programı Talimatı
T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Görme Engelliden 'Görme Engelli Destek Teknolojileri Rehberi' Kitabı
Akdeniz Üniversitesi Görme Engelliler Birimi'nde görevli görme engelli 26 yaşındaki Sarper Arıkan, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak rehber niteliğinde bir kitap hazırladı.
İşitme Engelli Emre'ye Tebrik Yağıyor
Beylikdüzü Belediyesi Basın Bürosu'nda çalışan işitme engelli Emre Genceldi, belediyenin gurur kaynağı oldu.
Manavgat Kaymakamlığı'na engelli vatandaşlar için asansör yapılıyor
Antalya Manavgat Kaymakamlığı hizmet binasına engelli vatandaşlar için asansör yaptırıyor.
'Hıristiyan mısın nesin, git şimdi uğraştırma bizi'
Batman’da yaşayan Ermeni gazeteci Cevat Sinet, engelli kimliğini almak için gittiği Batman Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde
Sabun yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar
Gaziantep'te bir dernek tarafından açılan kurslara katılan engelli vatandaşlar,
Polis Adayları Görme Engelli Çocukları Ziyaret Etti
İzmir'deki Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri, Âşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti
İzmir'de 15 Yaşındaki Çocuk Devlet Korumasına Alındı
İzmir'in Bornova ilçesi Işıkkent semtinde ailesiyle birlikte yaşayan 15 yaşındaki zihinsel engelli Y.Ö. adlı çocuğun son iki yılda yüzlerce kere cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi.
Memur olmak isteyenlerin beklediği tarih
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacağını bildirdi.
OSB`lere kreş geliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları arasında "Kadınlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına yönelik
Özürlü Aracında Esrar
Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda sağ ayağı protezli olan A.Ü. isimli şahsın özürlü aracında 48 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.
7 yaşında kolu ve 4 parmağını kaybetti engelli öğrencileri ile sergi açtı.
Trafik kazasında bir kolu ile diğer elinin 4 parmağını kaybeden resim öğretmeni, engelli öğrencileri ile sergi açtı.
Halk Eğitim'den Engellilere KPSS'ye Hazırlık Kursu
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Anadolu Öğretmen Lisesi'nde engellere yönelik kurslar açılacağını söyledi.
Ömss İle Engellilerin Kamuda İstihdamı
Ak Parti Antalya Milletvekili Enç: -"Ömss İle Engellilerin Kamuda İstihdamına Yönelik Önemli Bir Adım Atılacak Ve Boş Olan Memur Ve İşçi Kadrolarına Engelli Vatandaşlarımız Yerleştirilecek"
Görme Engelliler İçin Rehber Kitap
Akdeniz Üniversitesi Görme Engelliler Birimi'nde görevli görme engelli 26 yaşındaki Sarper Arıkan, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak rehber niteliğinde bir kitap hazırladı.
Ağır engellilere ağır hizmet!
Batman'da evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, aylarca beklemek zorunda kalıyor.
Görme Engelliler İçin Tanınırlık ve Daha Fazla Erişebilirlik Projesi
Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Rahim Esgi, "Hayatı paylaşacak alanların engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde
'Kalem tutamaz' dediler, öğretmen oldu
Niğde'de parmakları tam gelişmediği için doktorların, "Kalem tutamaz" dediği Hatice Yağmur, 7 yıldır öğretmenlik yapıyor.
Büyükşehir 'Gençlik Kampı' Kuruyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özdere'de kuracağı tesislerde, ekonomik ve sosyal yönden kısıtlı gençlere birer haftalık yaz tatili olanağı sağlayacak.
Emniyetten Anlamlı Gece
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' projesi kapsamında, engelliler için akülü sandalye alınması amacıyla Alanya'da gece düzenlendi.
Yaprak Ailesinin Dramı Yürek Dağlıyor
Karaman'a konşu Mut ilçesinde 2 özürlü çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Yaprak ailesi, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.
Engellilere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin İşaret Dili Öğreniyorlar
Bursa Gemlik Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘İşaret Dili’ kursu başladı.
Büyükşehir Gençlik Kampı Kuruyor
Yeterli olanaklara sahip olmayan gençlerin tatil yapmalarını sağlamak üzere Aliağa Yeni Şakran'da
İşitme Engelliler İçin Kur'an Kursu Açıldı
İzmir Buca Müftülüğü her kesime örnek olacak bir girişim gerçekleştirdi.
Engellilere memurluk kursu başlıyor
Engellilerin 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS)
Sahte Dernekçilere Para Kaptırmayın
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Dernek Başkan yardımcısı Serdar Yıldırım Başka ilerden gelerek Engelli Derneklerin ismini kullanan bazı
Engelliler İçin 'Parmak İzi Projesi' Hayata Geçti
Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği'nin başvurusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ilk olarak pilot bölge olan Diyarbakır'da 'Parmak izi projesi' hayata geçti.
Devrek'te Bedensel Engellilere Ahşap Boyama Ve Vernikleme Kursu
Devrek'te bedensel engellilere yönelik ”Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu” protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.
Çanakkale'de yarın engelli ve hamile çalışanlar izinli
Çanakkale'de, yarın taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler ile engelli ve hamile çalışanlar, izinli sayılacak.
Dünya'da 1 milyar engelli yaşıyor
Raiser, ''Dünya Engellilik Raporu'' tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, raporun dünyada ilk kez engellilik üzerine hazırlanan bir rapor olduğunu
Devrilen Minibüsten Cam Kırılarak Çıkarıldılar
İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, zihinsel engelli 6 öğrenci ile bir öğrenci velisini taşıyan servis minibüsü devrildi.
Bakan Şahin'den engelli kadro açıklaması!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bütün engelli kadrolarının boş olduğunu biliyoruz.
Her Kuruma Bir İşitme Engelli Tercüman
Adana'da "İşitme Engelliler Tercümanlık Kursu"na katılan 17 kamu kurumundan 28 personel düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Amasya Üniversitesi'nde Engelsiz Üniversite Birimi Oluşturuldu
Amasya Üniversitesi'nde yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için
Vali Mutlu, engellilere 'Seni çok seviyorum' dedi
Kaymakamlarla Bağcılar Engelliler Sarayı’nda toplantı yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, toplantının ardından Merkez’i gezdi.
Gemlik'te Kamu Görevlileri İşaret Dili Öğreniyor
Gemlik Halk Eğitim Merkezi tarafından kamu görevlilerine işaret dili kursu veriliyor.
Elleri Üzerinde Dans Eden Engelli Baletten Şiir Kitabı
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü'nü bitirdiği gün geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalan,
Ankara Valisi Yüksel'den 'Engelli' Genelgesi
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarından, engellilerin hizmetlere erişimiyle hayat kalitesini yükseltecek önlemlerin hiçbir mazeret ileri sürülmeden alınmasını istedi.
Âmâ öğretmenin ‘röntgenci davası’ AİHM’e taşındı
ADANA’DA iki erkek öğretmeni kapı deliğinden izlediği iddiasıyla yargılanarak para cezasına çarprtırılan görme engelli öğretmen Ali Ercan,
Engellilere Özel Konser
Yalova’daki engelli vatandaşların hayatlarını renklendirmeyi ve sosyal yaşama biraz olsun katılımlarını amaçlayan
Organ Nakli ile Hayata Tutundu
Organ Nakli ile Hayata Tutundu, Yüzünü, Kol, Bacak ve Tüm Uzuvlarını Bağışladı.
Sizin özürlü evladınız var mı?
Allah’ım hiç kimseyi evlat acısı ile imtihan etmesin. Çünkü ben evladını kaybetmenin ne olduğunu, eşimin ailesinden dolayı biliyorum ve her gün yaşıyorum.
En yürekli seyirci Onur
Karadeniz Bakır İlköğretim Okulunun başarılı öğrencisi bedensel engelli Onur Altun, spor yapamasa bile tribünlerdeki yerini aldı.
Engelli Öğrenci İçin Okula Asansör Yapıldı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bu yıl okula kaydolan Çağrı Balaban için Burhaniye Lisesi'nde yaptırılan engelli asansörü hizmete girdi.
Gümüşhane'de Engellilere Bilgisayar Kursu Veriliyor
Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Sosyal Destek programı kapsamında "Engelsiz bir yaşamı
Belediye Başkanından Belediye Binasına Asansör Müjdesi
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci Devrekli vatandaşlara belediye binasında asansör yapılacağı müjdesi verdi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu Açıklaması
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, engelli dostu Gaziantep'i oluşturmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.
Memur Adayı Engellilere Hazırlık Kursu
Nevşehir'de Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi işbirliğinde engelli vatandaşlara
Engelsiz Sayfa
Engelsiz Sayfa
Engelleri aşmak için alanya'da sahne aldılar
Antalya il emniyet müdürlüğünün 'onlar bizim hemşehrimiz' projesi kapsamında, engelliler için akülü sandalye alınması amacıyla alanya'da bir gece düzenlendi.
Yaşlıların da kreşi olacak
“Evinde kalabilecek durumdaki yaşlılara evde destek hizmeti vereceğiz.
Engelliler,sınava halk eğitim merkezlerinde hazırlanacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS)
İşitme Engelliler Federasyonundan Ziyaret
İşitme Engelliler Federasyonu Gençlik ve Spor İl Müdürünü Makamında Ziyaret Etti
Dünya Engellilik Raporu
Tanıtım toplantısı Şirin Payzın moderatörlüğünde yapılıyor.
Malatya'da eğitime 2 gün ara verildi
Malatya kent merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
İşkenceci Koca Cezaevinde
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, bedensel engelli eşi Şenay Okyar'a akıl almaz işkenceler yaparak evde 4 gün hapis tutan Keramettin Okyar tutuklanarak
Güneş Enerjisiyle Çalışan Tekerlekli Sandalye
Yaşar Üniversitesi öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan otomobilden sonra, engelliler için aynı teknolojiyle çalışan tekerlekli sandalye üretti.
Esra Erol: Kızlar Çağatay'ı Kıvanç'ı bekliyor ama
'Esra Erol'da Evlen Benimle'nin sunucusu Esra Erol, canlı yayında duygusal anlar yaşadı.
Bilse, yüzüme tükürürdü!
Âlem adam şu bizim Zeki... Geçen telefon açarak demişti ki:
Engellilere Bakım Hizmeti Projesi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sosyal güvencesi olmayan, işsiz kadınlara verdikleri engelli bakım hizmeti projesiyle 10 kadını istihdam ettiklerini söyledi.
Müsiad Rize Şubesi Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel ile yönetim kurulu üyeleri, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
Orman Bölge Müdürlüğünde Engelli Memurlar Yemin Etti
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde, yaklaşık bir yıl önce engelli memur olarak göreve başlayan 5 kişi, adaylıklarının sona ermesi ve asil memur olmalarından dolayı yemin etti.
Tunceli’de 3 günlük kar tatili
TUNCELİ ve Elazığ'da dün gece başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Tunceli'de okullar 3 gün tatil edilirken, Elazığ'daki devlet
Aile İçi Tecavüz Ve Grup Seks Davası
ANTALYA'da oturan 39 yaşındaki A.Ö.
Niğde'de Engellilere Memurluk Kursu Açıldı
29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Merkezi Sınavı (ÖMMS) öncesinde Niğde'deki engellilere yönelik hızlandırılmış kurs açıldı.
Engelli Genç Çaldığı Araçla Kaos Yarattı
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir engelli genç çaldığı minibüs ile 2 otomobil, bir at arabası ve reklam direğine çarparak durdu.
Engelli Mukaddes'in Ailesi Tedavi İçin Yardım Bekiliyor
Bayburt`ta yaşayan Ali ve Hatice Sivlim çifti, ekonomik sıkıntılar nedeniyle spastik engelli ve sara hastası olan kızları Mukaddes`in tedavisini yaptıramıyor.
Çankırı'da kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil
Çankırı'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların Çarşamba günü (yarın) 1 gün tatil edildi.
Engelleri Kaldıralım Projesi’nin galası yapıldı
AIESEC Kocaeli Şubesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Engelleri Kaldıralım Projesi’nin galası dün gerçekleştirildi. 6 ülkeden 8
Sivas ve Elazığ'da eğitime kar engeli
Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkezde 1 gün, Elazığ'ın ilçelerinde 2 gün eğitime ara verildi.
Özel proje onaylandı
Fly With Disable People / Engellilerle uçmak” projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı adı altında onaylandı.
Krehir'in Engelleri ekibi, 24' ziyaret etti
Krehir Spastik ve Zihinsel Engelliler Dernei tarafndan yrtlen “Krehir'in Engelleri' Projesi ekibi, Krehir24 ve radyo ses ile radyo cadde Trk' ziyaret etti.
Hayırsever İşadamından Eğitime Destek
Çorum Valisi Nurullah Çakır, hayırsever Atilla Özejder ile Çepni Mahallesi'nde yaptırılacak 16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi'nin protokolünü imzaladı.
Gönüllü İtfaiyecilerden Anlamlı Hareket
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gönüllü İtfaiyeciler 9 yaşındaki Fatmanur Özel’in tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladı.
Engelleri Sporla Aşalım Projesi
Kilis'te "Engelleri Sporla Aşalım Projesi" kapsamında engelli çocuklara spor malzemesi dağıtıldı.
Üzen görüntüler
Kalp hastası Abdullah Yıldız, 38 yıldır tamir yüzü görmeyen, yıkılmaya yüz tutmuş evde yaşıyor
Özyılmaz: ‘Çocukların engelli doğmasına insanlar neden oluyor’
Eğitim programının dördüncüsüne Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel konuşmacı olarak katıldı.
Kursiyerlerlere Sertifika
Adana'da, Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi'nde açılan, Zihinsel Engelli Bakıcılığı, Hasta Refakatçiliği, Hasta Kabul Sekreterliği,
Eli Olmayan Fidancıoğlu'na Bilardo Ödülü
Trafik kazasında sağ kolunu dirsek aşağısından kaybeden Hakan Fidancıoğlu'na bilardo şampiyonasında özel ödül verildi.
Görme Engellilere Nasıl Yardım Edileceğini İnternette Anlatıyorlar
Altınokta Körler Derneği, internet sitesinde, görme engellilere nasıl yardımcı olunabileceği ve ailelerin engelli çocuklarına nasıl davranması gerektiğine ilişkin bilgi veriyor.
Ömss Hazırlık Kursları Yoğun İlgi Görüyor
EGSEM Terapi Akademisi Derneği'nin İlkadım Belediyesi işbirliği ile açtığı Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) Hazırlık Kursları yoğun ilgi görüyor.
Mucize Ressamın Dvd'si Çıktı
Doğuştan görme engelli ressam Eşref Armağan'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyan, 'Parmaklarıyla gören adam' (Der mit den Fingern sieht) adlı belgesel filmin DVD'si Almanya'da piyasaya çıktı.
Bartın İl Genel Meclisi Otistik Engelli Çocukların Eğitim Merkezi binası
Bartın İl Genel Meclisi Otistik Engelli Çocukların Eğitim Merkezi binası hakkında görüşmelere başladı.
Zihinsel engelli komşuya tecavüz
Zonguldak’ın Kozlu beldesinde zihinsel engelli komşusu N.Y’ye tecavüz ettiği iddia edilen Hasan Ç. hakkında, 18 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı
Sakarya'da, bir şahıs, eşini çocuklarının gözü önünde kaynar suyla yaktı
Sakarya'da, bir şahıs, eşini çocuklarının gözü önünde kaynar suyla yaktı, keserle dövdü.
Müsiad Rize Şubesi Çayeli Özürlü Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel ile yönetim kurulu üyeleri, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
'Engellilere Bakım Hizmeti' Projesi
"Engellilere Bakım Hizmeti" Projesi -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: "Sosyal Güvencesi Olmayan, İşsiz Kadınlarımızı Engellilere Bakım Kursu Vererek, İstihdam Ettik.
Elif engel tanımıyor
Doğuştan sol kolu olmayan, sağ elinde ise sadece iki parmağı bulunan 24 yaşındaki azim kaynağı, Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden birincilikle mezun oldu.
Özyılmaz: Çocukların engelli doğmasına insanlar neden oluyor
Eğitim programının dördüncüsüne Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Opr. Dr. Semih Temel konuşmacı olarak katıldı.
Görme engelli öğretmene röntgencilik cezası AİHM'e taşındı
ADANA’da görev yaptığı lisedeki sınıfta, iki erkek öğretmenin eşcinsel ilişkisini kapının anahtar deliğinden gözetlediği ve okula yaydığı iddiasıyla soruşturma geçiren yüzde 100 görme engelli ta
Batman'da Engelli Öğrenciler Yararına Kermes
Merkezi İstanbul'da bulunan Batman Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği'nce (BEKA-DER) engelli öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
Batıkent’te ‘Beyaz Karanfiller’ açacak
Batıkent Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’nde sona gelindi.
YÖK Başkanı Çetin Saya brail alfabeli kartvizit bastırdı
Çetinsaya, göreve gelmesinin ardından bastırdığı kartvizitlerle örnek bir uygulamaya imza atarak, görme özürlülere yönelik brail alfabeli kartvizit bastırdı.
Geçim derdi
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, özürlü bireylere yapılan nakdi yardımların asgari ücret düzeyine çıkartılmasını istiyor
Tanık'tan Pavey'e Ziyaret
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'i TBMM'deki çalışma ofisinde ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Zihinsel engelli gençten 8 gündür haber alınamıyor
Adana'da ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli bir gençten 8 gündür haber alınamıyor.
Başarı İçin Engel Yok
Doğuştan sol kolu olmayan, sağ elinde ise sadece üç parmağı bulunan 24 yaşındaki Elif Canbulut, öğrenim gördüğü İzmir Ekonomi
Büyükşehir Belediyesi Tarafından Oluşturulan "Engeller Kalkıyor Grubu İle Çok Sayıda Engelli İhtiyaç Sahibine Yardım Eli Uzatıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan grup ile çok sayıda engelli ihtiyaç sahibine yardım eli uzatıldı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti
Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği tarafından 2004 yılında yapımına başlanan ancak maddi yetersizlikler nedeniyle inşaatı yarım kalan Beyaz Karanfiller
Sambis Mayıs Ayında Halkın Kullanımına Sunulacak
İlkadım Belediyesi'nce hazırlanan Sağlık Yaşam İçin Bisiklet Projesi'nin (SAMBİS), mayıs ayında halkın kullanımına sunulacağı bildirildi.
AYİM'den şok karar!
Nusaybin'de askerliğini yapan İsmail Danış, nöbet tuttuğu sırada susadı. Aynı nöbet yerinde görev yapan arkadaşının yanına su almaya çıkarken dengesini kaybederek düştü ve yatalak kaldı.
Özürlü Doğan Tüp Bebek İçin Dava Açtılar
Çiçek çiftinin dünyada en çok istediği şey bir bebek sahibi olabilmekti ancak 22 yıllık evli çift doğal yollardan çocuk sahibi olamadı.
Engelli kızının tedavisi için yardım bekliyor
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelli genç kızın ailesi kızlarının tedavisi için yardım bekliyor.
Senfoni Orkestrası TÜRGÖK için sahnede
Dünyaca ünlü flütçümüz Şefika Kutluer ve soprano Aytül Büyüksaraç'ın sahneye çıkacağı konserin geliriyle, görme engelli çocuklar için kabartma kitap bastırılacak.
Saran:Hayallerde engel olmaz
Vali Ulvi Saran, engelli olmanın hayatta bazı şeylerin başarılamayacağı anlamına gelmediğini söyledi.
Sahte Rapor Davasının Faturası Devlete Çıkacak
Denizli'de 2006 yılında özel rehabilitasyon merkezlerinde öğrenim gören 499 çocuğa sahte engelli raporu verilerek devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla
ENGELLİLER İçin Sınav Kursu
Malatya Valisi Ulvi Saran, engelli olmanın hayatta bazı şeylerin başarılamayacağı anlamına gelmediğini söyledi.
Engelliler, kanuni haklarını istiyor
Sakatlar Derneği Konya Şubesi ile Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, ortak açıklama yaparak 2005 yılında yürürlüğe giren
Çanakkale'de Engelliler İçin Yardım Gecesi
Çanakkale Valiliği, engelliler için yardım gecesi düzenleyecek.
ENGELLİ Kızından 16 Gündür Haber Yok
Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde dağlık arazide öldürülmüş halde bulunan Kadriye Tetik'in, zihinsel engelli kızı Sevda Atalay'dan 2 haftadır haber alınamıyor.
Veliler için kurulacak Alo 147’yle engellilere istihdam kapısı açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini devreye sokmak için hazırlıklarına devam ediyor.
Kestel'de Kaldırımlar Artık Engelsiz
Bursa'nın Kestel ilçesinde kaldırımlara görme engellilere yol gösteren özel taşlar döşenmeye başlandı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Görme Engellilerle Buluştu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 500 görme engelli vatandaşa beyaz baston hediye etti.
Büyükşehir'den köylere su için 5 milyon
Büyükşehir, Menderes, Torbalı, Bornova, Karabağlar, Güzelbahçe, Aliağa, Foça, Menemen ve Urla’nın 15 köyünde, 5 milyon liralık şebeke yatırımına başlıyor...
Diliyle anlatamadıklarını resimlerle anlattı
Doğuştan konuşma ve işitme engelli olan Yusuf Kardaş, engelli olmanın çalışmaya engel olmadığını, 6 yıl önce açtığı elektronik dükkanında ortaya koydu.
10 Gündür Haber ALınamıyor
Şanlıurfa'da, 10 gün önce evden çıkan zihinsel engelli 68 yaşındaki Müslüm Kaçar'dan haber alınamıyor.
Engelli Vatandaşlara Özel Telefon
Yalova Devlet Hastanesi'nde ilk kez uygulanmaya başlanan 'Engelli Telefonu' hastaneye gelen özürlü vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.
Düzce'de 3 katlı binanın çatısı yandı
Düzce'de 3 katlı binanın çatısı yanarken, bedensel engelli Şahin Toprak vatandaşlar tarafından binadan çıkarıldı.
Odü Rektörü Umutlu Konuştu
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversite kampüs alanındaki fakülte inşaatlarının hızlı sürdüğünü belirterek, kapalı mekan oranının 84 dönümden 101 dönüme ulaşacağını söyledi.
Kategorideki Diğer Haberler
OSB`lere kreş geliyor
Özürlü Aracında Esrar
7 yaşında kolu ve 4 parmağını kaybetti engelli öğrencileri ile sergi açtı.
Halk Eğitim'den Engellilere KPSS'ye Hazırlık Kursu
Ömss İle Engellilerin Kamuda İstihdamı
Görme Engelliler İçin Rehber Kitap
Ağır engellilere ağır hizmet!
Görme Engelliler İçin Tanınırlık ve Daha Fazla Erişebilirlik Projesi
'Kalem tutamaz' dediler, öğretmen oldu
Büyükşehir 'Gençlik Kampı' Kuruyor
Emniyetten Anlamlı Gece
Yaprak Ailesinin Dramı Yürek Dağlıyor
Engellilere Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin İşaret Dili Öğreniyorlar
Büyükşehir Gençlik Kampı Kuruyor
İşitme Engelliler İçin Kur'an Kursu Açıldı
Engellilere memurluk kursu başlıyor
Sahte Dernekçilere Para Kaptırmayın
Engelliler İçin 'Parmak İzi Projesi' Hayata Geçti
Devrek'te Bedensel Engellilere Ahşap Boyama Ve Vernikleme Kursu
Çanakkale'de yarın engelli ve hamile çalışanlar izinli
Dünya'da 1 milyar engelli yaşıyor
Devrilen Minibüsten Cam Kırılarak Çıkarıldılar
Bakan Şahin'den engelli kadro açıklaması!
Her Kuruma Bir İşitme Engelli Tercüman
Amasya Üniversitesi'nde Engelsiz Üniversite Birimi Oluşturuldu
Münevver Ademoğlu
Engeli gazeteci olmasına engel değil
Şaban Aşçı
Çalışmamıza Engel Olmayın
Emineusta
Mal Kazanırken İnsanlık Kazanmayı Unutmayalım
ARŞİVDE ARA
Gelişmiş Arama
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
2012 © engellihaberleri.com. Tüm Hakları Saklıdır.
Düzenleyen :
Engelli Haberleri
Sitemiz En iyi 1024X768 ekran çözünürlüğünde izlenebilir.