Bülent Altaç
Almanyada Engelli Eğitim Merkezi
Yavuz Kocaömer
Gelecek engelli sporunda
Cemalettin Gürsoy
Engelli Sağlam Sınıfında
Mehmet Kızıltaş
Oya Tekinler Kaybederse Tüm İzmir’li Engelliler de Kaybedecek!
Taner Ünsal
Engelliler Yurt Dışından 3 Yaşından Küçük Araç Getiremiyecek
03 Eylül 2010 Cuma Saat 22:38
Sitene Sondakika Ekle
Künye
Reklam
İletişim
RSS
Forum
Ana Sayfa
Radyo Dinle
Duyurular
Engelli Haber
Sağlık.Yaşam
Gündem.Ekonomi
Engelli Spor
Eğitim
Kültür.Sanat
Röportaj
Teknoloji
Otomobil-Ulaşım
İş İlanları
Sitenizesayac.com
Basın ve Yayın Haber Siteleri
Sayaç
web tasarım
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Röportaj
Dopdolu Bir Sezon Bizi Bekliyor
Faruk Şüyün'ün bu haftaki konuğu Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı.
O İçimizden Biri. O, Selma Gürbey Taşdelen
Selma Gürbey deyince akla hemen gülümseyen gözleriyle hayata merhaba diyen tebessümü gelir.
Telefonun Tellerine Aşk Kondu
Şarkıcı Metin Şentürk geçtiğimiz nisan ayında, 'Dünya Görme Engelliler Hız Rekoru'nu kırınca dünya medyasına konu oldu.
VIP Röportajları: Ayhan Zeytinoğlu
İki yıl sonra ilk röportaj Gölcüklü Ayhan Zeytinoğlu… Bu kentin en büyük işadamlarından Ayhan Zeytinoğlu
Merkez Çalışmalarını Ankara İle Paylaşacak
Ankara Üniversitesi Başkent’e yeni bir ufuk açmaya hazırlanıyor.
Ayva: Şimdi Tutkularım Hep Tanıdık
İlk kez oruç tutarken yaşadığı duyguları anlatan İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, "Şimdi tutkularım hep tanıdık, tanıdık bildik bir yolda seyahat eder gibiyim" diyor.
10 Milyon Versen G.Saray'a Gitmem!
Tamamen iyileştim" diyor Pascal. Artık ulaşımını lüks arabalarla değil metroyla sağlıyor. Parayı umursamıyor. Türk pasaportu almak istiyor. Başka biri olduğunu kabul ediyor Pascal.
Eşitsizlik Çok Derin Kadınların Durumu Korkunç
Türkiye’de bazı gruplar eşitsizliğin hem sosyoekonomik hem de ayrımcılık türlerinden payını sonuna kadar alıyor...
Bir TV Spikerinin İbretlik Hikayesi
Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor yazık ki. Öyle engeller çıkarıyor ki insanın karşısına ya tökezliyorsunuz ya da direnip başınızı dik tutmayı öğreniyorsunuz. İşte size bir direncin hikayesi..
İclal Aydın'la Hayatın İçinden
Gülen insanların olduğu bir fotoğrafa uzaktan baktığınıza aklınıza gelen ilk mutluluk senaryosunu oturtabilirsiniz...
Derdim Farkındalık Yaratmak
Burçin Terzioğlu'nu oyunculuğuyla tanıyoruz. Ama bir yanıyla sektörün içinde, bir yanıyla da dışında bir duruşu var. Bu da hayatındaki huzur arayışından geliyor.
Oyuncu İçin Tokalaşmak Neyse Öpüşmek de Aynısı
Sekiz sene savaşı yaşadı. İranlı. Gök gürlediğinde travmaları gün yüzüne çıkıyor. Tir tir titriyor.
Ne Olur Beni Toplumda Birey Olarak Kabul Edin
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İbrahim Erkan'la röportajımızın son bölümüne geldik.
Türkiye'de 8,5 Milyon Özürlü Engelli Var
Dünyada engelli nüfusunun 500 milyonu aştığını, ülkemizde ise 8,5 milyona ulaştığını biliyor muydunuz?
İkbal Gürpınar Neyi Özlüyor ?
İkbal Gürpınar: Kimse Yok Mu'yu çok özlüyorum
Engelli Öğrenci Vali Kara'yla Röportaj Yaptı
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kars Valiliği Bakım Rehabilitasyon ve Aile Dayanışma Merkezi'ndeki sergi açılışında engelli öğrenci Alican Yıldız, Kars Valisi Ahmet Kara ile röportaj yaptı.
Her Şey Bugün Ve gelecek Nesiller İçin
Faruk Şüyün'ün bu haftaki konuğu; Procter & Gamble Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri amaçları, kapsamı ve işleyişi açısından değerlendiriliyor.
Yapmak Kolay Korumak Zor
Elazığ Halk Otobüsleri Dayanışma Derneğinin çiçeği burnunda Başkanı Mehmet Tosun ile otobüs şoförlerinin yaşadığı sıkıntılar ve halkın şikâyetleri üzerine konuştuk.
'Sezen Aksu Ölse, Hakkımı Helal Etmiyorum!'
Prof. Dr. Orhan Kural, sigara reklamı yaptığı için kızdığı Sezen Aksu'nun kendisinden önce ölmesi halinde, cenazesine gidip imama hakkını helal etmediğini söyleyecekmiş!
"Bizim Set 1 Mayıs'ta Kapalıydı"
Başka Dilde Aşk'ın 'suskun' Onur'u, bir zamanların Halkevcisi, yıkılması planlanan Emek sinemasını dert edinmiş bir oyuncu Mert Fırat... Fırat ile katıldığı 1 Mayıs izlenimlerini, işitme engellile
Özürlüler Haftası
1969 doğumlu,ilkokul mezunu,evli ve iki çocuk annesiyim.1993 doğumlu oğlum otistik ve doğumda darbeye bağlı Ağır Mental olup,ayrıca epilepsi hastası,sıvı beslenen ve hiperaktif bir delikanlı.
Başkan Akaydın Bir Yılda Neler Yaptı..?
Turizmhaberleri.com editörü Nilgün ATAR'ın hazırladığı “söz artık sizde“ dizisi devam ediyor... Söz sırası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr Mustafa Akaydın'da...
Memleketimin
MEMLEKETİMİN DELİLERİ Malum;1 mayıs hakkında ustat Ateş bey gerekeni yazmış..Bir şeyler eklemek bana düşmez diye farklı bir konuya dikkat çekmek istedim..
Güven KIRAÇ
İçinizdeki tiyatro ve sinema aşkı ne zaman nasıl başladı?
'Hep dramcıydım ama gizli komikliğim vardı'
atv'nin sevilen dizisi Gönülçelen'le gönüllere taht kuran güzeller güzeli oyuncu Tuba Büyüküstün: "Romantik komediyi becerir mi?" dediler. Kendim oldum başardım
Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in ''Gönül Köprüsü'' 2010'da yine yollarda
Özge Uzun'un en büyük isteği
popüler haber spikerlerinden Özge Uzun, gerçek hayatında mücadeleci bir anne..
Medyatik bu hafta Unutulmaz dı
Ekranların en sevilen dizilerinden "Unutulmaz"ın oyuncuları, ilk kez birlikte canlı yayındaydı.
Askerliğe Elverişlidir Ama Memur Olamaz
Cengizhan Dönmez down sendromlu doğuyor. Bizimki gibi, özürlü çocukları eve kapatma meraklısı bir sisteme ve topluma rağmen imkansızları başarıp okuyor,
Şimdiki çocuklar herşeyi internetten öğreniyor
Nurhan Coşkun tam bir eğitim abidesi. Uzun yıllar eğitim alanında hizmet vermiş Nurhan Öğretmen, kim bilir kaç nesil yetiştirdi.
MERT FIRAT: OBJEKTİF YAZARLAR, SİNEMA VE TELEVİZYON DÜNYASINA BÜYÜK BİR KATKI SAĞLIYOR
MEDYATAVA RÖPORTAJ-Sayım Çınar, “Başka Dilde Aşk” filmindeki rolüyle Yeşilçam Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Mert Fırat’la konuştu.
Çağın epidemisi: Nefret suçları
Nefret suçları diğerlerinden neden farklı? Kim, neden, kimin gırtlağına biniyor? Medyada nefret söylemi üzerine çalışan Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Radikal'den Pınar Öğünç'ün sorularını yanıtladı.
YAVUZ KOCAÖMER: SHOW TV’DE ACUN ILICALI İLE YAPTIĞIMIZ ‘ENGELLERİ KALDIRALIM’ PROJELERİ YAKLAŞIK 3500 ENGELLİ İNSANIMIZA FAYDA SAĞLADI
Sayım Çınar, Posta ve Milliyet gazetelerinde engelliler, engelliler sporu, Türk sporu ile ilgili köşe yazıları yazan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer ile konuştu.
Bu ok hepimizin yüreğini deler!
Çocuklarımı yetiştirirken hiç zorlanmadım ama kızıma bir daha yürüyemeyeceğini söylemem gerektiğinde çok zorlandım!
Özürlüler yokmuş gibi davranamayız
Psikolog Fatma Tuncer, "Hayatı şekillendirirken özürlüler yokmuş gibi davranamayız" dedi..
Koşmak zor mu geliyor kemoterapiyi dene!
İnsanı ne kadar can evinden vuran ve akıllıca hazırlanmış bir slogan değil mi?
Fatih Altaylı
Tesyev Mütevelli Üyesi,Teke Tek programının yapımcısı ve sunucusu, Gazeteci Fatih Altaylı sorularımızı içtenlikle yanıtladı.
Eklemleri nasıl ''rejenere'' ederiz?
Bilim insanı olma işinin ruhunu yakalamış özel bir isim B. Duygu Özpolat, Turkish Journal Kaliforniya Temsilcisi Işıl Öz'ün sorularını yanıtladı.
Faruk Saraç: Edremit'i yeniden tasarlıyor
Bundan tam 35 sene önce Urfa'dan İstanbul'a doğru yola çıktığında sahip olduğu tek şey kulağındaki baba öğüdüydü.
Siren Ertan ÇARMIKLI
Hep merak etmişimdir; isminiz nereden geliyor? Siren ne demek? Siren;mitolojide denizkızı demek.Babam.St.Joseph’te okurken mitolojideki sirenlerle tanışıyor,önce çocukluğunda yalılarının önüne
Beşiktaş'a kocamı verdim
Yıldırım’la nişanlanmadan önce futbolla hiç ilgilenmez, takım bile tutmazdım. Ama şimdi iyi bir Beşiktaşlıyım. Kulüple resmi hiçbir bağım yok. Kocamı verdim daha ne yapayım?
İhanet nerede
Star TV’de “ıhanet” dönemi başlıyor! Başrolleri Burak Özçivit, Merve Sevi ve Enise Ütük’ün paylaştığı “İhanet” ilk bölümüyle bu akşam ekranda olacak.
Resimlerini başkasının gözüyle görüyor
Harvard Üniversitesinde bilimsel araştırmalara konu olan doğuştan görme engelli ressam Eşref Armağan, resme sadece yaşadığı dünyayı tanımak için başladığını söyledi.
"Duşa paltoyla mı girelim"
Yeni filmi ‘Başka Dilde Aşk’ filmiyle karşımıza çıkan Lale Mansur ile rolü, oyunculuğu ve mesleği hakkında konuştuk... Mansur, oyunculukta kural ve tabu koyanlara da cevap verdi...
ÜMİT YILMAZ'LA MÜZİK ÜZERİNE
Ümit Yılmaz sanat hayatından, özel hayatına sorularımızı yanıtladı.
Oynadığım Rollerin Hiçbiri Bana Yakın Değil
Kara Melek, Zerda, Aliye, Binbir Gece, Babam ve Oğlum, Devrim Arabaları gibi dizi ve filmlerin usta oyuncusu Halit Ergenç, gösterimde olan Acı Aşk filminde Orhan'ı canlandırıyor.
Engel mi? O Da Ne? Engel Tanımıyoruz
Ressam Harun Antakyalı'nın atölyesinde resim çalışmaları yapan zihinsel engelli 4 gencin dünyasını yansıtan resimler, ''Engel mi? O Da Ne? Engel Tanımıyoruz'' adlı sergiyle İstanbulluların beğeni
Hayranlarım Beni Görmek İçin ta Almanya’dan Geliyor
Kapalıçarşı dizisinde gözü kara aşığı, Abimm filminde ise zihinsel engelli genç bir kızı canlandıran Selen Seyven, oyunculuğa iyice ısındı.
Satıcı'dan otistik çocuklara destek
TİM eski Başkanı Satıcı, "otistik çocuklar için hepimiz misyoner gibi çalışmalıyız" dedi.
Dilek : İp atlamayı çok isterdim
Dilek Sabancı, "Aslında yeni hedefim engellilerle engelsizlerin beraber yaşaması" diyor ve engellilerin tüm Türkiye'nin sorunu olduğuna dikkat çekiyor.
Acı Aşk' ilişkileri sorguluyor
Dün vizyona giren “Acı Aşk” sezonun en beğendiğim filmlerinden biri oldu.
Bize balık vermeyin balık tutmayı öğretin
Kumlarda hiç ayak izi olmadı, çocukluğunu hep ameliyatlarda geçirdi ama hayattan hiç kopmadı… Her türlü engeli azmi ile aşan engelli şair ve yazarlarımızdan Orkun Bozkurt’tan önemli mesa
Yetiştirme yurdundan çıkan başarı öyküsü
Yazar-çizer kimliği ile tanıdığımız Demirhan Kadıoğlu'nun farklı ve ilginç başarı öyküsü
Issız Adam'la karıştırmayın
“Başka Dilde Aşk”ta işitme engelli bir genci oynayan Mert Fırat, filmin “Issız Adam”la karşılaştırılması konusunda şunları söylüyor:
Mucizevi parmaklar Volvo'nun tanıtımında
S60, Volvo’nun henüz piyasaya sürmediği yeni modeli. İlk olarak 2010 Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.
Darbeler, partilerle birlikte sivil toplum örgütlerini de yok etti
Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, televizyonlarda şiddet içeren görüntülere sansür değil, filtre uygulanacağını söylüyor.
'Abimm' Çok Sıcak Bir Film
4 Aralık'ta vizyona girecek 'Abimm' filminin başrol oyuncularından Mustafa Üstündağ: Eski, sararmış resimlere bakarsınız ya! Ne kahkaha atar, ne de ağlarsınız. Sarı sıcak bir tebessüm.
Prof.Dr. Işık AKGÜN
Prof. Dr. Işık Akgün, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. 1981 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda Uzmanlık eğitimine başladı, 1985
Hürmüz ve 7 Kocası
İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal bağı olmadan evlenmiştir.
Padişah’ın Arkasından Bütün Lefke Ağlamıştı
Altısı kız, altısı erkek on iki çocuğu oldu... Altısı normal, altısı konuşma engelli
Kendimi Vestiyerde Bırakırım
Onu ‘Binbir Gece’ dizisiyle tanıdık. Ama o yakaladığı şöhret yerine mütevazı bir yaşamı tercih ediyor. Onun için varsa yoksa tiyatro. O, sahnede nefes alanlardan…
Almanya’da Sivil Hizmet Tartışması
Almanya’da 2’nci Merkel Hükümeti’nin öncelikle uygulamaya geçirmek istediği kararlardan biri olan askerlik hizmet süresinin kısaltılması, yardım kuruluşları ile hayır kurumlarını zor
İKİ ÜNİVERSİTE TAMAMLAMIŞ BİR YAZAR TURAN YALÇIN İLK KİTABI
İŞİTME ENGELLİ , İKİ ÜNİVERSİTE TAMAMLAMIŞ BİR YAZAR TURAN YALÇIN İLK KİTABI “SESİZ DÜNYADAN ESİNTİLER “ İÇİN “ İŞİTME ENGELLİ DE OLSA İNSAN HIZLI BİR GELİŞİM YAŞAYABİLİR” DED
Engelleri tiyatroyla aşmalarını sağlıyorum
GÖLCEK: Dinimizde nasıl zekat vermek varsa bir sanatçının zekatının da etrafındakilere yardım etmek olduğunu düşünüyorum.
Engelli vatandaşlara bir engel daha!
Epilepsi hastalığına bağlı olarak ağır düzeyde zihinsel engeli ve algılama bozukluğu olan 7 yaşında bir kız çocuğu babasıyım.
İnsancıl Rollerin Bir Numaralı Adamı : Altan Erkekli
Kendince, kendi için yaşayan insanların sağlığı kendini ilgilendirir, ben hayatın içindeki insanlık adına sağlıklı yaşamın daha önde olduğuna inananlardanım.
Fren balatası bu defa gaz verdi!
Programdan sonra ne Özge Uzun aramış Cemal Hünal’ı, ne de Hünal onu. “O da anlayışlı bir çocuk, bence o da gülmüştür sonra çok” diyor.
İlk Hangi Elini Kaybetmek İstersin?
1991 yılında yaklaşık on bin insanın öldüğü ve iki milyon insanın yerinden yurdundan olduğu 'felaket', Sierra Leone İç Savaşı'nın yaşayan ve tarihe tanıklık eden kurbanlarından biri Mariatu Kamara
Başarısının Önünde Engel Yok
Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran çözümler ürettiği için Uluslararası Genç Girişimciler Federasyonu tarafından 2009’un en başarılı genci seçilen Rodin Alper
Beklentileri Boşa Çıkarmayacağız
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TGRT Haber’de yayınlanan “Zirveye Doğru” programına konuk oldu.
En Fazla Bir Araba Alırım
Var mısın Yok musun'da rekor kırarak ve 500 bin lirayı kazanan Ülkühan, parayı ailesi için kullanacak.
Bursa’nın düşürüldüğü durum ne?
Ne diyoruz? Çağdaş ve marka kent olabilmek…
Bir Hayat Adamı Hayatın Kitabı
Sıfırdan başlayan bir başarı öyküsü, özürlülerin dostu Barış Suluhan'la sıcak bir röportaj
Hacer Aktaş ile Röportaj
Bulancak engelli hakları tölyesi röportaj sözcü hacer aktaş ile...
Engelli Amcanın Örnek Mücadelesi!
Bu hafta sizlere Mehmet amcadan inciler sunacağım. İnciler diyorum, evet her satırında bir dram, her anında bir mesaj alacaksınız.
Görmediğimin Farkında Değilim
Prof. Dr. Serap Yazıcı, 1963 Ankara doğumlu, 1998'den beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi. AKP'nin sivil anayasa yapması için görevlendirdiği bilim kurulu üyesiydi.
Görme Engelli Dağcı-Necdet Turhan
Necdet Turhan spora 1994 Yılı'nda şeref öğrencisi statüsü ile mezun olduğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde başladı.
Murat Serezli ile röportaj
Özürlüler Türkiye’de hak ettikleri değeri görüyorlar mı?
Çürük Ve Bamya
Biri erkeklerin, diğeri kadınların diline düşmüş iki sözcük, bir çetede buluştu geçen hafta...
Kategorideki Diğer Haberler
Derdim Farkındalık Yaratmak
Oyuncu İçin Tokalaşmak Neyse Öpüşmek de Aynısı
Ne Olur Beni Toplumda Birey Olarak Kabul Edin
Türkiye'de 8,5 Milyon Özürlü Engelli Var
İkbal Gürpınar Neyi Özlüyor ?
Engelli Öğrenci Vali Kara'yla Röportaj Yaptı
Her Şey Bugün Ve gelecek Nesiller İçin
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri
Yapmak Kolay Korumak Zor
'Sezen Aksu Ölse, Hakkımı Helal Etmiyorum!'
"Bizim Set 1 Mayıs'ta Kapalıydı"
Özürlüler Haftası
Başkan Akaydın Bir Yılda Neler Yaptı..?
Memleketimin
Güven KIRAÇ
'Hep dramcıydım ama gizli komikliğim vardı'
Özge Uzun'un en büyük isteği
Medyatik bu hafta Unutulmaz dı
Askerliğe Elverişlidir Ama Memur Olamaz
Şimdiki çocuklar herşeyi internetten öğreniyor
MERT FIRAT: OBJEKTİF YAZARLAR, SİNEMA VE TELEVİZYON DÜNYASINA BÜYÜK BİR KATKI SAĞLIYOR
Çağın epidemisi: Nefret suçları
YAVUZ KOCAÖMER: SHOW TV’DE ACUN ILICALI İLE YAPTIĞIMIZ ‘ENGELLERİ KALDIRALIM’ PROJELERİ YAKLAŞIK 3500 ENGELLİ İNSANIMIZA FAYDA SAĞLADI
Bu ok hepimizin yüreğini deler!
Münevver Ademoğlu
10.11.2010 Temmuz Engelliler Kayseri Buluşması
Fatih Ekinci
Down Sendromu Nedir ?
ARŞİVDE ARA
Gelişmiş Arama
ETİKETLER
sıralarda
Ekimde
Tamama
konseri
Şehirler
Çılgın
kampa
zirvede
disk
Yalnızca
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
2010 © engellihaberleri.com. Tüm Hakları Saklıdır.
Düzenleyen :
Engelli Haberleri
Sitemiz En iyi 1024X768 ekran çözünürlüğünde izlenebilir.