17 Mart 2010 Çarşamba Saat 06:59
Paylaş

engellihaberleri

ASIL ZENGİNLİK MAL-MÜLK ÇOKLUĞUNDAN DEĞİLDİR. GERÇEK ZENGİNLİK ANCAK GÖNÜL ZENGİNLİĞİDİR...... Kusursuz Bir Dost Ararsan Bir Ömur Biter, Teselli Ararsan Gözyasi Yeter.Sigara Herseyden Beter, Sevme Belki ihanet Eder, Sevmek istersen ALLAH VE RASULU YETER..... Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar. John Steinbeck

engellihaberleri.com

Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açelya Gülden Paksoy
acelyaguldenpaksoy@hotmail.com
İlgimi çekti !
18 Mayıs 2009 Pazartesi Saat 14:30

Geçenlerde tanık olduğum hatta birkaç defa tanık olduğum bir olayı anlamak istiyorum...

Üç dört yaşlarında küçük bir kız çocuğu, babası ve dedesi engelli, babası spastik. Bunların hepsi çok doğal, ilgimi çeken küçük kızın babası ve dedesine rağmen tekerlekli sandalye kullanan insanlardan korkması. Günü hergün dedesinin Başkanı olduğu dernekte geçmesine rağmen tekerlekli sandalye kullanan engellilerden ürkerek annesinin etekleri altına saklanması oldukça ilgimi çekti.Çocuğun o şekilde davranması da normal, normal olmayan bana göre; annesinin, çocuğu yetiştirme tarzı. Küçük kız etekleri arkasına saklandığında yüzündeki mahçupluğu saklamaya çalışması bu olayı örfbas etmiyor maalesef.

Çocuklarımıza küçükken  engel ve engellilik olgusunu aşılamalıyız ki büyüdüğünde engelle ilgili önyargıları bulunmasın, engelli insanların da bizden fakrlı olmadını öğrensin, engelin sadece fiziki görünüş olduğunu bilsin. Nasıl ki, kimi insan şişman, kimi zayıf, kimi  uzun, kimi kısa ise kimi insanda engelli. Yani fark sadece fiziki görünüş...

Sağlıcakla...

Bu yazı toplam 1301 defa okundu.
ŞEVKET TİRYAKİ
İlgimi çekti
Üç dört yaşlarında küçük bir kız çocuğu, babası ve dedesi engelli, babası spastik. Bunların hepsi çok doğal, ilgimi çeken küçük kızın babası ve dedesine rağmen tekerlekli sandalye kullanan insanlardan korkması. Günü hergün dedesinin Başkanı olduğu dernekte geçmesine rağmen tekerlekli sandalye kullanan engellilerden ürkerek annesinin etekleri altına saklanması oldukça ilgimi çekti.O KÜÇÜK BİR ÇOCUK .OLURMU ÖYLE ŞEY çocuk oyle düşünebilir çok küçük .insanlar her an engelli olabilir .
16 Ocak 2010 Cumartesi Saat 02:34
Hikmet Aydoğan
İlgimi çekti
Çok anlamlı bir konu bence,ben 15 yıl önce geçirdiğim bir kaza sonucu engelli kaldım.16 yaşında bir oğlum var ve ben dernekte aktif olarak görev yapmaktayım yıllardır.Oğlumda 4 yaşından beri içimizde geçiyor çoğu zamanı.Gerçekten öyle duyarlı yetiştiki dışardan bir engelli görse içinden bir ses ona göz olması gerekiyorsa göz,el olması gerekiyorsa el,ayak olması gerekiyorsa ayak olmasını söylüyor gibi koşup o kişinin yardımına koşuyor.Bu da yetiştirme meselesi ve duyarlılık...
17 Aralık 2009 Perşembe Saat 16:59
Zeliha
İlgimi çekti !
Burası paylaşım sitesi fisun ve fikirler, bilgileri yada öğrenilen şeyler paylaşılsın diye var bu site

Bu gibi ailelerde aynı şey yapmasın diye buraya yazılıyor

ama bunu anlamak için önce amaç ve niyetler iyi olması gerek

kişi farklı amaçlar güdünce pek anlaşılamaz, pek anlayamaz bunu da unutmamak gerek hiç bir zaman
03 Haziran 2009 Çarşamba Saat 13:49
Tüm Yorumları Göster(7)
Mustafa Alpaslan Özüdoğru
Başakşehir'de engelsiz ulaşım
ARŞİVDE ARA